Gazete Vatan Logo

Yarım saat boyunca böyle ambulans bekledi!

Taksim yönüne giden metroda meydana gelen kazada kalçasına demir çubuk saplanan Fatih Çoban acılar içinde kıvranırken, ambulansın olay yerine geç geldiği öne sürüldü.

Yarım saat boyunca böyle ambulans bekledi!

İstanbul’da metro kazası dün sabah saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Seyrantepe’den çıkan metro, Seyrantepe-Sanayi Mahallesi arasında kontrolden çıktı. Bunun üzerine yolcular acil iniş butonuna bastı. Bu sırada metronun ön vagonunu delen bir demir çubuk, yolculardan 33 yaşındaki Fatih Çoban’ın kalçasını saplandı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekipleri Çoban’ın vücuduna saplanan demir çubuğu her iki ucundan keserek, ambulansa taşıdı ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

Teknik arıza anonsu

Çoban’ın kalçasına saplanan demir parçası, yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından çıkarıldı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Çoban’ın durumunun iyi olduğu ve ortopedi servisine kaldırıldığı bildirildi. Kazanın ardından Sanayi Mahallesi-Seyrantepe arasında seferler durduruldu. Seyrantepe yönüne gidiş yayalara kapatıldı. Kaza nedeni araştırılıyor.

Burada sağlık görevlisi yok mu?’

Kaza sırasında metroda seyahat eden bir Ekşi Sözlük yazarı yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kazanın gerçekleştiği vagonlardan birindeydim. Metro hafiften titremeye başladı, çok anormal bir durum olarak görmedik ama bir süre sonra titreme şiddeti arttı ve saniyeler içerisinde kaza gerçekleşti. Metrodaki acil çıkış düğmesine bastık ve sirenler çaldı. Şansımıza metronun her iki tarafında duvar değil de sağ tarafında inşaatın olduğu ve inşaat işçilerin olduğu boş bir alan vardı. Onlardan yardım istedik, kapı açıldı ve çıkmaya başladık. Ambulans istedik ve 30 dakika boyunca ambulans gelmedi ve o adam yaralı bir şekilde yerde yatmaya devam etti. İşçilere ‘Burada sağlık görevlisi yok mu hiç? Sizin başınıza bir şey gelse çağırabileceğiniz birileri yok mu?’ diye sorduk ama işçilerin başını öne eğip susması durumun vehametini özetlemeye yetti.

Haberin Devamı

YARALININ BABASI: Hizmet veriyorlar davacı değiliz

Kazada yaralanan metro yolcusu Fatih Çoban’ın babası Şeref Çoban “Burada bir amme hizmeti yapılıyor. Millet mağdur olmasın diye açmışlar. Yol bitmeden açmışlar. İnşaatı bitmeden açıyorlar. Bu Allah’ın yazısı. Ne yazılmışsa o gelir başa. Akacak kan damarda durmaz. İhmal varsa herkes cezasını çeker” dedi.

Haberin Devamı