Gazete Vatan Logo

Yanlışlıkla gelen 5. ölüm!

Gaziantep Adliye saldırısında bir ölüm daha

Gaziantep Adliyesi’nin otoparkındaki Kalaşnikoflu saldırıda ağır yaralanan 29 yaşındaki Mehmet Kenan Dedekurt da tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti. Dün, hedef olmadıkları halde yanlışlıkla anne, 2 kardeş ve 1 yakınlarının hayatını kaybettiği saldırıda 3’üncü kardeşin de ölümüyle, katliam kurbanlarının sayısı 5’e yükseldi. İntikam için gittiği adliyede olayla ilgisi olmayan 5 kişiyi öldüren 26 yaşındaki Adem Çetin’in ise yanlış kişileri öldürdüğünü öğrenince, onlar için üzüldüğünü söyledi.

Dün öğle saatlerinde Gaziantep Adliyesi otopark girişinde meydana gelen olayda, 6 ay önce yaşanan çete hesaplaşmasının intikamını almak için adliye önüne çelik yelek giyerek gelen Adem Çetin, hasımları sandığı ailenin üzerine Kalaşnikof tüfekle kurşun yağdırdı. Saldırıda eşi Erdem S.’den boşandıktan sonra devam eden mal paylaşım davasının duruşmasından çıkan 27 yaşındaki Esra Dedekurt ile ona destek için yanında bulunan annesi 54 yaşındaki Hatice Şener Dedekurt, ağabeyi 34 yaşındaki Atilla Dedekurt ile Atilla Dedekurt’a ait bilgisayar yazılım firmasında proje yöneticisi olarak çalışan 26 yaşındaki Zeki Erdem Öğümsöğütlü, hayatını kaybetti. Diğer ağabeyi Mehmet Kenan Dedekurt ile yoldan geçen 65 yaşındaki Hasan Kılıcı ise yaralandı. Yaralılar kaldırıldığı 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Çelik yelek giyerek saldırıyı gerçekleştiren cinayet şüphelisi Adem Çetin polise teslim olurken, ölenlerin cesetleri de otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi’ne gönderildi.

ÜÇÜNCÜ KARDEŞ DE KURTARILAMADI

Çete hesaplaşmasının kurbanı olan Dedekurt Ailesi’nin ağır yaralı olan fertlerinden Mehmet Kenan Dedekurt da bugün sabah saatlerinde tedavi gördüğü 25 Aralık Hastanesi’nde yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Böylece aynı aileden anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetmiş olurken, olayda ölü sayısı da 5’e yükseldi.

YANLIŞ ÖLÜME ÜZÜLMÜŞ

Cinayet Bürosu ekipleri tarafından sorgulanan cinayet şüphelisi Adem Çetin’in yanlış kişileri öldürdüğünü öğrenmesi üzerine, "Çok üzüldüm, keşke böyle olmasaydı, pişmanım" dedi.

Amcası Müslüm Çetin ile Serkan Gar arasında 6 ay önce çıkan ve 1 kişinin ölümüne neden olan çatışma nedeniyle, Serkan Gar’ın kardeşleri tarafından tehdit edildiğini ileri süren Adem Çetin’in ifadesinde, "O çatışmadan sonra Serkan Gar’ın kardeşleri beni sürekli tehdit ediyordu. Ben de ’Öyle tehdit olmaz böyle tehdit olur’ diyerek adliye gidip beklemeye başladım. Bana 6 ay önce yaşanan olayla ilgili duruşmaya gelen Serkan Gar ile yakınlarının Citroen marka otomobille adliyeden ayrılacağı söylenmişti. Ben de o sırada bu marka otomobile binen kalabalık grubu görünce ateş açtım. Yanlış kişileri öldürdüğüm için pişmanım" dediği öğrenildi.

HEDEFTEKİ GERÇEK KİŞİLER 5 DAKİKA ÖNCE AYRILMIŞ

Öte yandan Adem Çetin’in öldürmeye geldiği Serkan Gar ile yakınlarının ise olaydan 5 dakika önce Mercedes marka otomobille adliyeden ayrılmaları ile katliamdan kurtuldukları anlaşıldı. Hedefteki Gar ve yakınlarının, 6 ay önce 1 kişinin öldüğü davanın devam eden duruşmasını izlemek için adliyeye geldiği belirtildi.

Haberin Devamı