Gazete Vatan Logo

Whatsapp yoksa BİP var

Brezilya’nın, anlık mesajlaşma platformu Whatsapp’ı 48 saat yasaklaması alternatif uygumalara yaradı. Türkiye’de BİP uygulaması bu anlamda kullanıcılara sesli ve görüntülü konuşma, kendi caps’ini oluşturma gibi fırsatlar sunuyor

Whatsapp yoksa BİP var

Popüler anlık mesajlaşma platformu Whatsapp, Sao Paulo kentindeki mahkemenin soruşturma kapsamında iş birliği talebini reddedince Brezilya’da 48 saat süreyle Brezilya’da yasaklandı. Erişime kapatılmasıyla kullanıcılarını rakip uygulamalara kaptıran Whatsapp dün sabah tekrar erişime açıldı. Ancak erişime kapalı olduğu sürede yüz binlerce kullanıcısını da kaybetti. Whatsapp’ın rakibi Telegram yasak sonrası 1 milyon yeni kullanıcı kazandıklarını duyurdu.

Alternatifleri var

Türkiye açısından da Whatsapp’a alternatif anlık mesajlaşma uygulamaları var. Bu uygulamaların başında gelen BiP, kullanıcılarına sesli ve görüntülü arama özelliği sunuyor. Bu özellik sayesinde BiP’i kullananlar, artık mesajlaşma ekranından çıkmadan arama butonuna basarak birbirleri ile sesli veya görüntülü görüşme yapabiliyor. Bugüne kadar 3.4 milyondan fazla kez indirilen yeni BiP, tamamen yerli bilgi birikimi ve kaynaklarla Türkiye’de geliştiriliyor. Uygulamalar üzerinden sesli ve görüntülü arama yapılabilmesi için güçlü bir altyapı desteği şart. Bu bakımdan Turkcell’in güçlü altyapısını kullanan BiP, yüksek hızlı ve kaliteli hizmet sunuyor. BiP ayrıca Türkiye’de geliştirilen bir mesajlaşma uygulamasının sesli ve görüntülü arama özelliğine sahip olması açısından da öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Sesli ve görüntülü arayan ilk yerli oldu

- BİP, sesli ve görüntülü arama özelliğine sahip yerli uygulama.

- Kaybolan mesajlar ile mesajı gönderen kişinin belirlediği süre sonunda sohbet ekranından yok olan mesajlar yenilikçi özelliklerinden birisi.

- BiP, kullanıcılarına kendi “caps”lerini oluşturma seçeneği sunuyor.

- Turkcell kullanıcıları BiP üzerinden yaptıkları her türlü paylaşımını internet kotalarını harcamadan yapabiliyor.

- Tüm operatörlerlerin abonelerinin kullanabildiği BiP uygulamasını akıllı telefon kullanıcıları ücretsiz indirebiliyor.