Gazete Vatan Logo

Uyap Yargıtay Mahkeme Dosya Sorgulama Ve Sabıka Kaydı Alma İşlemleri

İnternet üzerinden Yargıtay dosya sorgulama yapılabilmektedir. Mahkeme dosya sorgulama ve diğer sabıka kaydı alma ve sorgulama işlemlerini haberimiz aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Uyap Yargıtay Mahkeme Dosya Sorgulama Ve Sabıka Kaydı Alma İşlemleri

Yaşanan adli olayların Yargıtay’a taşınmasının ardından tüm süreç Yargıtay üzerinden yapılmaya başlanmaktadır. Zaman zaman aylar sürebilen davaların takibinin yapılması zor olabildiği gibi online olarak sunulan Yargıtay dosya sorgulama işlemleri sayesinde tüm takip işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu açıdan vatandaşların Yargıtay üzerindeki dosyaların takibini yapmak için Yargıtay dosya sorgulama hizmetlerinden yararlanması yeterli olacaktır.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SABIKA KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

UYAP VATANDAŞ PORTALI İÇİN TIKLAYINIZ

Yargıtay resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinde Yargıtay dosya detaylarının bilinmesi gerekmektedir. Dosya no, esas no gibi detayların bilinmesi Yargıtay dosya sorgulama yapılması için yeterli olmaktadır. Yargıtay dosya sorgulama için ücretsiz olarak sunulan hizmetlerde, Yargıtay dosya sorgulama için oluşturulan formun doldurulması yeterlidir. Form aracılığı ile tüm vatandaşlar kolay bir şekilde Yargıtay dosya sorgulama yaparak takip işlemleri yapabilir.

Haberin Devamı

Mahkeme Dosya Sorgulama İşlemleri

Yargıtay dosya sorgulama gibi mahkeme ile ilgili de aynı şekilde dosya bilgilerine erişim sağlanarak mahkeme takip işlemleri yapılabilmektedir. Fakat mahkeme dosya sorgulama işlemlerinde e devlet kapısı üzerinden işlem yapılmaktadır. Bu nedenle mahkeme dosya sorgulama için vatandaşların e devlet kapısı üyeliğinin olması zorunludur. Eğer vatandaşların e devlet kapsı için üyeliği bulunmuyorsa, bunun için PTT üzerinden şifre talebinde bulunarak, şifre alınması ve ardından alınan şifre ile e devlet girişi yapılması gerekir. Böylece hizmetler arasında yer alan mahkeme dosya sorgulama bağlantısı aracılığı ile tüm mahkemeler için kolay bir şekilde bilgi alınabilir ve mahkeme takibini yapılabilir. Türkiye vatandaşı olan tüm vatandaşların mahkeme dosya sorgulama ve diğer adli durumlar içi online olarak sorgulama yaparak bilgi alması mümkündür.

Sabıka Kaydı Nasıl Alınır?

Haberin Devamı

Takip işlemlerinin yanında adli durumlar ile ilgili belge ihtiyaçları için de online olarak işlem yapılabilir. E devlet kapısında yer alan sabıka kaydı alma bölümü üzerinden sabıka kaydı alma işlemleri yapılabilir.