Gazete Vatan Logo

Usta öğreticilere ücret ödenecek mi? İki Bakan açıkladı! Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar?

Ücretli öğretmen maaşlarının akıbeti merak edilirken, konuyla ilgili Maliye Bakanı Beraat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni bir açıklama yaptı. Corona virüsü önlemleri kapsamında eğitimde alınan tedbirler ücretli öğretmenlere ne olacak sorusuna neden oluyordu. Eğitimlerin uzaktan devam edilmesi nedeniyle ücretli öğrenciler gibi usta öğreticiler de kendilerine ücret ödenip ödenmeyeceğini merak ediliyordu. Usta öğreticilere ücret ödenecek mi? Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar?

Usta öğreticilere ücret ödenecek mi? İki Bakan açıkladı! Ücretli öğretmen ek ders ücreti ne kadar?

Corona virüsü nedeniyle okullarda eğitime ara verilmiş, eğitime uzaktan devam edilme kararı alınmıştı. Eğitimlerin uzaktan devam etmesi ücretli çalışan öğretmenlere ücret ödenip ödenmeyeceğinin merak edilmesine neden oluyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın görüşmesi sonucunda müjde geldi. Kararı iki bakan duyurdu.

USTA ÖĞRETİCİLERE ÜCRET ÖDENECEK Mİ?

Bakan Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı ile Covid-19 salgınında etkilenen meslek gruplarımızın taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlere ödemelerin uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk geçtiğimiz günlerde de, AA Editör Masası'nda ücretli öğretmenlerin ödemeleri ile ilgili sorulan soru üzerine, şu an için mevcut mevzuatın geçerli olduğunu ve mevzuatın da ücretli öğretmenlerin girdikleri ders sayısı kadar ücret almaları yönünde olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk "Mevcut mevzuat içinde bunu yapmamız mümkün görünmüyor. Ama ülke olağanüstü bir dönemden geçiyor. İstisnai bir durum söz konusu. Ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz, süreç uzarsa bununla ilgili birtakım çalışmalar, görüşmeler var. Ama şuanda mevcut mevzuat geçerli" dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR?

Hafta içi gündüz vakti yüksek lisans yapan öğretmen örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders başına net ücret 17,95 TL, özel sınıf ve cezaevi öğretmenleri 22,44 TL, destekleme ve yetiştirme kurslarında 35,91 TL olarak ödenir

EN DÜŞÜK

ORTALAMA

EN YÜKSEK

Ücretli Öğretmen

2.020

2.080

2.240

Yardımcı Öğretmen

2.020

2.240

2.590