Gazete Vatan Logo

Uçakta cep telefonunu kapatmayana 2 bin 603 lira ceza

Uçaklarda seyahat ederken kurallara uymayanlara verilen cezalarda artış yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre uçakta oturmayan, emniyet kemerini bağlamayan, baş üstü dolabını kapatmayan, başka yolcular ile veya kabin ekibi ile tartışan, uçakta cep telefonunu kapatmayanlar 2 bin 603 TL ceza ödeyecek.

Uçakta cep telefonunu kapatmayana 2 bin 603 lira ceza

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından Verilecek İdari Para Cezaları Hakkında Yönetmelikte Yer Alan İdari Para Cezalarının Yeniden Değerlendirilmesine İlişkin Tebliğ ile uygulanan cezalar artırıldı.

İŞTE O CEZALAR

Tebliğde, idari para cezalarının her takvim yılı başından geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırılacağı, 2019 yılı için yeniden değerleme oranının yüzde 22,58 olarak tespit ve ilan edildiği anımsatıldı. Buna göre; uyarılmasına rağmen taşınabilir elektronik cihazları çalıştırmaya devam etmek, uyarılmasına rağmen yerine oturmamak, emniyet kemerini bağlamamak, baş üstü dolabını kapatmamak, başka yolcular ile veya kabin ekibi ile tartışmaya devam etmek, kabin ekibinin görevinin yapmasına güç kullanarak engel olmak, kabin ekibine ve diğer yolculara hakaret etmek, sözle tacizde bulunmaya devam etmek, kabin ekibinin verdiği talimatları yerine getirmemek gibi uçuş kurallarının ihlal edilmesi durumunda vatandaşa uygulanacak ceza tutarı 2.603 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Düzenlemeye göre, ruhsat, bilgi ve belge verilmesi, posta taşıması, değişikliklerin bildirilmesi, sivil hava araçlarının tescili, pilotların yeterlilik belgesi ile kaptanın yetki ve sorumluluklarına ilişkin hükümlerine aykırı davrananlara kesilecek para cezası 3 bin 182 lira ile 31 bin 905 lira arasında değişecek.