Gazete Vatan Logo

TUS sonbahar dönemi başvurusu nasıl yapılır?

2017 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonbahar dönemi için başvuru işlemleri 5 Temmuz tarihinde başladı. 5 Temmuz’da başlayan tercih süreci 12 Temmuz Çarşamba günü sona erecek. TUS, ÖSYM tarafından 27 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. TUS sonbahar dönemi başvuru işlemi nasıl yapılacak?

TUS sonbahar dönemi başvurusu nasıl yapılır?

TUS her yıl ÖSYM tarafından düzenlenir. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere iki defa düzenlenen sınavda sonbahar dönemi için başvuru süreci devam ediyor. Sınava girmek isteyen adaylar 12 Temmuz Çarşamba günü de dahil olmak üzere ÖSYM’nin aday işlemleri sistemini kullanarak başvuru yapabilirler. TUS, Temel Tıp Bilimleri Testi ve Klinik Tıp Bilimleri Testi olarak iki ayrı sınavda oluşuyor. Aday işlemleri sisteminden başvuru yapıldıktan sonra adaylar tarafından TUS başvuru ücreti ödenerek, başvuru işlemi tamamlanmış olacak.

TUS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TUS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

2017 – TUS sonbahar dönemi sınavı 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Başvuru işlemleri 5-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Başvuru süresi içinde adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile ÖSY aday işlemleri sistemine giriş yaparak başvuru işlemlerini yapabilirler. Aday işlemleri sisteminde gerekli TUS başvuru işlemi gerçekleştirildikten sonra TUS başvuru ücreti ödenecek. Başvuru için sisteme giriş yapılması gereklidir. Eğer adaylar tarafından aday şifresi unutulursa, kılavuzda yer alan başvuru merkezlerine tercih süresi boyunca gidilerek de TUS başvuru işlemi yapılabilir.

Haberin Devamı

Aday ÖSYM tarafından belirlenen süre içinde TUS başvuru işlemini yapmamışsa geç başvuru gününde yani 26 Temmuz tarihinde de TUS başvuru yapabilir. Geç başvuru günü, zamanında başvuru yapamayan adaylar için bir hak olarak sunulur. Diğer başvuru işleminden farklı olarak bu süre içinde başvuru yapmış olan adaylar sınav merkezi tercihi yapamazlar ve sınava sadece Ankara’da girebilirler. Bunun dışında diğer başvuru sürecinden farklı olarak başvuru ücreti de fazla ödenir.

TUS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından belirlenen ve başvuru kılavuzunda açıklanan başvuru ücretleri;

Klinik Tıp Bilimleri sınavı – 150 Türk Lirası

Temel Tıp Bilimleri sınavı – 150 Türk Lirası

Geç başvuru gününde TUS başvurusu yapacak olan adaylar ise sınav ücreti olarak Klinik Tıp Bilimleri ve Temel Tıp Bilimleri sınavları için 225 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecekler.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan TUS başvuru kılavuzunun son kısmında ödemenin hangi yollardan yapılabileceği belirtiliyor. TUS başvuru ücreti için belirlenen ödeme seçenekleri şunlardır;

-Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

-Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

-Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

-Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

-Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri, internet bankacılığı

- Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı

-Ziraat Bankası mobil bankacılık ve internet bankacılığı ile başvuru ücreti ödemesi yapılabilir. Ziraat Bankası ATM’leri ve şubeleri aracılığı ile tercih ücreti ödemesi yapılamaz.

TUS başvuru ücreti belirlenen bankalar dışında, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak da kredi kartı ya da banka kartı ile ödenebilir.

Haberin Devamı