Gazete Vatan Logo

Türkiye üçüncü çeyrekte Çin ve Hindistan’ı sollar

AK Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin ekonomik anlamda büyümesini sürdüreceğini belirterek, “Üçüncü çeyrekte Çin ve Hindistan’ı da aşan bir büyüme hızı bekliyoruz” dedi.

Türkiye üçüncü çeyrekte Çin ve Hindistan’ı sollar

Ekonomiyi 3 kattan fazla büyüttüklerini, 230 milyar dolarlık ekonomiden, 860 milyar dolarlık ekonomiye ülkeyi getirdiklerini anlatan Yılmaz, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, bunları gerçekleştirdiklerini ifade etti. 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen ülkenin çok kısa sürede toparlandığına dikkati çeken Yılmaz, bunun hükümetin çalışmaları sayesinde gerçekleştiğinin altını çizdi.

Teşvikler canlandırdı

Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) çok büyük imkanlar sağladığına işaret eden Cevdet Yılmaz, son dönemlerde KOBİ’lere destekler verildiğini, bir takım KDV, ÖTV ötelemelerinin yapıldığını ve bazı yeniden yapılandırma imkanlarının sağlandığını aktardı. Hükümetin ekonomiyi canlandırmaya dönük çok güzel ve zamanında adımlar attığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

“Onların da bir yansıması olarak güçlü bir büyüme performansı görüyoruz. Bunun en son istihdama yansıdığını haziran rakamlarında gördük, bir taraftan istihdam seferberliği bir taraftan da büyüme, 1 milyon

52 bin ilave istihdam getirdi haziran dönemi itibarıyla. İşte yolumuza böyle devam edeceğiz 2023 ve ötesine uzanan bir perspektif içinde güçlü büyümemizi devam ettireceğiz inşallah.”

Haberin Devamı