Gazete Vatan Logo

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) işçi alımı yapacak!

Türkiye Taş Kurumu daimî işçi alımı ilanı yayınladı. Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde personel eksikliğini karşılamak üzere Zonguldak ilinde çalışmak üzere 30 işçi alımı yapılacak. Peki TTK işçi alımı başvuru ne zaman başlıyor, şartları nedir? Hangi kadrolara alım yapılacak?

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) işçi alımı yapacak!

TTK tarafından yayınlanan duyuruda, “2019 yılı Genel Yatırım ve Finansman Programı çerçevesinde, Kurumumuzun yerüstü işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi daimî işçi statüsünde çalıştırılmak üzere aşağıda belirtilen meslek ve eğitim durumlarına ve "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre, Zonguldak İş Kurumu aracılığı ile toplam 30 nitelikli eleman alımı yapılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

TTK işçi alımı başvuruları ne zaman başlıyor?

TTK, Zonguldak İş Kurumunca 21.10.2019 tarihinde 5 günlük ilana çıkılacak, ilanın kapanmasından sonra başvuran adaylar arasında işe alınacak işçiler tespit etmek için Pratik Uygulama ve Sözlü Sınav yapılacak.

Hangi kadrolara alım yapılacak?

Türkiye Taşkömürü Kurumu 6 farklı kadro ile bünyesine 30 personel alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre Türkiye Taşkömürü Kurumu 12 Dökümcü, 4 kaynak İşçisi, 2 Mekanizasyon ve Pres İşçisi, 8 talaşlı İmalat İşçisi, 1 Ağaç İşleri İşçisi ve 3 Kalite Kontrol İşçisi alımı yapılacağı ilan edildi.

Haberin Devamı

TTK işçi alımı başvuru şartları nedir?

Türkiye Taşkömürü Kurumu 30 kamu personeli alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan aşağıdaki şartlar aranacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Meslek Lisesi Mezunu olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

Alımlar Zonguldak ilind eyapılacağı için Zonguldak ilinde ikamet ediyor olmak,

Erkek adaylar için Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, gibi nitelikler aranacak olup ayrıca adaylardan özel olarak aşağıdaki şartlar aranacaktır.

DÖKÜMCÜ: Meslek Liselerinin, Endüstriyel Döküm, METALURJİ- (Döküm (metal), İzabe) dalından veya METALURJİ TEKNOLOJİSİ alanı bölümünden mezun olmak.

KAYNAK İŞÇİSİ: Meslek Liselerinin, Kaynakçılık, Metal İşleri bölümünden veya METAL Teknolojisinin Kaynakçılık dalından mezun olmak.

MEKANİZASYON VE PRES İŞÇİSİ: Meslek Liselerinin, Makine, Tesviye veya MAKİNE TEKNOLOJİSİ (Endüstriyel Kalıpçılık, Kalıp, Makine Bakım Onarımcısı), METAL TEKNOLOJİSİ- (Isıl İşlemeciliği, Çelik yapılandırma ve Metal Doğrama), bölümünden mezun olmak.

Haberin Devamı

TALAŞLI İMALAT İŞÇİSİ: Meslek Liselerinin, Tesviye, Torna-Tesviye, Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC) Torna, Bilgisayarlı Makine İmalatçılığı veya Bilgisayar Destekli Üretim bölümünden mezun olmak.

AĞAÇ İŞLERİ İŞÇİSİ: Meslek Liselerini, Ağaç İşleri, Mobilya ve Dekorasyon, Ahşap Teknolojisi alanı, Mobilya ve İç Mekan Tasarım alanı bölümünden mezun olmak.

KALİTE KONTROL İŞÇİSİ: Meslek Liselerinin, Tesviye, Torna-Tesviye, Makine Bakım Onarım, Bilgisayarlı Nümerik Kontrol (CNC) Torna, Bilgisayarlı Makine İmalatçılığı veya Bilgisayar Destekli Üretim bölümünden mezun olmak.

TTK işçi alımı başvuru nasıl yapılacak?

Söz konusu ilan Resmi Gazete ‘de yayımlandı ancak başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacaktır. Bu kapsamda başvuru yapacak adaylar başvurularına İlanın İŞKUR üzerinde 21 Ekim 2019 tarihinde yayımlanması ile birlikte başlayacak olup adaylara başvuru için 5 günlük süre verilecektir. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 25 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar.

Haberin Devamı