Gazete Vatan Logo

Türkiye'nin NATO hamlesine Almanya'dan şaşırtan tepki

Alman Parlamentosu'nun Federal Ordu Sorumlusu Hans-Peter Bartels Türkiye’nin IŞİD konusundaki sorununu NATO’nun ortak sorunu olarak görmediğini açıkladı. Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de devam eden askeri operasyonlar nedeniyle vatandaşlarından Türkiye seyahatlerinde dikkatli olmasını istedi.

Türkiye'nin NATO hamlesine Almanya'dan şaşırtan tepki

Türkiye'nin IŞİD sorununun, NATO’nun ortak hareket etmesini gerektirecek bir temele dayanmadığını iddia eden Bartels, Alman WDR televizyonuna yaptığı açıklamada, NATO’nun toplu olarak askeri müdahalede bulunmayacağını, söyledi.


Bartels: “Bu bağlamda Suriye’deki iç savaştan doğan olası tehlikelere karşı Türkiye’ye yardım edilebilir, ama bu bir NATO ortak hareketi anlamına gelmez” dedi.

Bakanlık'tan seyahat uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye ilişkin seyahat tavsiyelerini güncel gelişmeler nedeniyle değiştirdi. PKK ve IŞİD'e yönelik askeri operasyonlara dikkat çeken Bakanlık, bu operasyonlara tepkiler olabileceğini belirtilerek Türkiye'ye yapılacak seyahatlerde 'ihtiyatlı ve dikkatli' olunmasını istedi.

Tatil bölgelerinde operasyonların şimdiye kadar bir etkisinin hissedilmediğini kaydeden Bakanlık, Alman vatandaşlarına Suriye ve Irak sınırlarına yakın bölgelere gitmekten kaçınmalarını tavsiye etti. Bakanlık, basındaki güncel gelişmelerin de takip etmelerini vatandaşlarına önerdi.

Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis, Bingöl, Siirt, Muş, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Van seyahat edilmesi çok riskli şehirler olarak sıralandı.

Haberin Devamı