Gazete Vatan Logo

TSK: 6 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 20 Mart'ta Lice’de 6 teröristin etkisiz hale getirildiği, Silopi’de ise 4 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

TSK: 6 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 6 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 M-16 piyade tüfeği, 5 Kalaşnikof piyade tüfeği, 16 muhtelif şarjör, 480 muhtelif çapta fişek, 5 el bombası, bin 178 kilogram kubar esrar, 2 bin 229 kilogram toz esrar ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyon sırasında tespit edilen el yapımı patlayıcı ise imha edildi.

Bingöl’ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda 1 tabanca, 4 av tüfeği, 12 kilogram esrar, 200 kilogram amonyum nitrat, 22 tüp, 200 metre elektrik kablosu, 400 pil ve çok miktarda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde ise 6 tüp, 280 pil, 800 kilogram gıda maddesi, çok sayıda örgütsel doküman ve muhtelif malzeme ele geçirilirken, Şırnak’ın Silopi ilçesinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Van’ın Başkale ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik yapılan operasyonda 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 şarjör, 30 adet fişek ve örgütsel doküman ele geçirilirken, bölücü terör örgütü işbirlikçisi 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ayrıca Batman’ın Sason ilçesi ve Mardin’in Dargeçit ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında tespit edilen 5 sığınak içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Lice ilçesi kırsalında 5 Mart'ta başlatılan ve halen devam eden, 'Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu' ile ilgili olarak, bugün 2 PKK'lının daha etkisiz hale getirildiğini dünden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 8'e çıktığını söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile önce Kocaköy ilçesinde yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezinin açılışını yaptı. Daha sonra Lice ilçesine geçen Vali Aksoy, Kaymakam Sinan Başak'ı ziyaretinde gazetecilere ilçe kırsalında devam eden operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Vali Hüseyin Aksoy, Lice kırsalında güvenlik birimlerince 5 Mart'ta başlatılan müşterek operasyonun devam ettiğini belirtirek, "Dün itibariyle bir bölgede 4, başka bir bölgede ise 2 terörist ölü ele geçirilmişti. Bu kapsamda 1 uzman Çavuşumuz ve 1 Yüzbaşımız çatışmada yaralanmış kaldırıldıkları hastanede müdahaleye rağmen şehit olmuştu. Operasyon büyük kararlılıkla devam etmektedir, bu sabah 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Dünden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi. Alanda güvenlik birimlerimizin çalışmaları devam etmektedir, çalışmalar kararlılıkla sonuna kadar devam edecektir. Operasyonda, 1 biksi, 2 M-16 ve 5 Kalaşnikof ile çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi" dedi.

Haberin Devamı


Vali Aksoy, İçişleri Bakanı Soylu'nun dün gece saat 02.30 Diyarbakır'a geldiğini, yapılan operasyonla ilgili güvenlik birimlerinden brifing aldıktan sonra sabah saatlerinde 2 şehit için düzenlenen uğurlama törenine katıldıktan sonra kentten ayrıldığını söyledi.

Haberin Devamı