Gazete Vatan Logo

Trump'ın danışmanından bomba iddia

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın kampanyasını yürüten ve yeni dönemde Trump'ın danışmanı olarak görev yapacak olan Kallyanne Conway, ABD Başkanı Barack Obama'nın Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları devreye sokmasının amacının, Rusya ile ilgili politikalarından rahatsız olduğu Trump'ı 'köşeye sıkıştırmak' olduğunu söyledi.

Trump'ın danışmanından bomba iddia

ABD'nin dün 35 Rus diplomatı sınır dışı etme, 2 Rus diplomatik kuruluşunu kapatma ve 6 Rusya vatandaşı ile 5 kuruluşa yönelik yaptırım getirme kararlarının ardından, CNN'e konuşan Trump'ın danışmanı Conway, "Şunu söyleyebilirim ki, Obama'ya birçok konuda sempati duyanlar bile bunu bugün yapma nedenlerinden birinin Trump'ı köşeye sıkıştırmak olduğunu söylüyor. Eğer politika burada motive edici faktör ise bu çok talihsiz olur. Bunun sıklıkla doğru olduğuna inanmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz" dedi.

'SEÇİM BOYUNCA SADECE ŞUNU DUYDUK: RUSYA, RUSYA, RUSYA…

ABD'li yetkililer, Rusya'yı kasımdaki ABD başkanlık seçimlerinde, Trump'ın lehine sonuçlar elde etmek için Demokrat Parti yetkililerinin bilgisayar sistemine siber saldırı düzenlemekle suçluyor. Rus yetkililer defalarca 'absürd' olarak niteledikleri iddiaları reddetmiş ve bu iddiaların ABD kamuoyunun dikkatini ülkenin iç sorunlarından ve ortaya çıkan yolsuzluklardan uzaklaştırma amacı güttüğünü savunmuştu. "Seçim boyunca sadece şunu duyduk:

Haberin Devamı

Rusya, Rusya, Rusya…" diyen Conway "Seçimden beri ise sadece bu suçlama ve imalar doruk noktasına ulaştı. Conway, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Demokratların Başkan Adayı Hillary Clinton'ın Michigan, Wisconsin ve Pensilvanya'da yarışmasını engellediği suçlamasına inanmadığını da belirtti.