Gazete Vatan Logo

Trump ilk açıklamayı yaptı! Tarafını seçti

Katar'ın komşuları tarafından bir gün içinde yapayalnız bırakılmasıyla uluslararası bir boyut kazanan krizde, ABD Başkanı Donald Trump ilk açıklamasını yaptı.

Trump ilk açıklamayı yaptı! Tarafını seçti

ABD Başkanı Donald Trump "Yakın geçmişte Ortadoğu'ya yaptığım ziyarette Radikal İdeoloji'ye maddi destek verilemeyeceğinin altını çizmiştim. Liderler de Katar'ı işaret etmişti. Bakın!" açıklaması yaptı. Trump, ilk yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Suudi Arabistan da dahil 7 ülkenin, 'teröre destek verdiği' gerekçesiyle Katar'la diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından konuyla ilgili ilk kez açıklamada bulundu. ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ortadoğu ziyaretinde artık 'radikal ideolojiye' maddi destek sağlanamayacağını söylediğini, liderlerin de kendisine Katar'ı işaret ettiğini açıkladı.

Dün başlayan diplomatik krizin ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, "Bölgedeki bütün partnerlerimizin tansiyonu düşürmesi ve bölgesel güvenlik konusunda ortak paydada buluşmasını destekliyoruz" demişti.
Öte yandan ABD ordusunun Katar'dan yürüttüğü Afganistan, Irak ve Suriye'deki operasyonlarında herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtilmişti.
RUHANİ'NİN YARDIMCISI TRUMP'I İŞARET ETMİŞTİ
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yardımcılarından Hamid Ebu Talebi, Körfez ülkelerindeki diplomatik krizin sorumlusunun Trump olduğunu belirterek, "Olanlar kılıç dansının bir sonucu" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı