Gazete Vatan Logo

Terör timlerinden 24 saat devriye!

İstanbul’da olası terör saldırılarına karşı önlemlerini artıran emniyet müdürlüğü ‘koruma timi’ kurdu. İstihbarat birimleri tarafından bilgilendirilen özel ekipler, kalabalık semtlerde 24 saat devriye gezecek.

Terör timlerinden 24 saat devriye!

İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndaki 10 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. İstanbul’un en kalabalık ve en işlek bölgelerini kapsayan güvenlik tedbirleri alınırken, koruma timleri oluşturuldu. Resmi ve sivil polislerden oluşacak yaklaşık 800 kişilik ekipler 24 saat boyunca şehrin önemli noktalarında görev alacak. İlk olarak Beyazıt, Eminönü, Kadıköy, Bakırköy, Fatih, Üsküdar ve Beşiktaş gibi merkezi semtlerde görev yapacak polisler şüpheli gördükleri kişiler hakkında GBT çalışması yapacak.

Yolcu kılığında...

Oluşturulan ekiplerle, istihbarat birimleri tarafından belirlenen ve eylem yapabilme ihtimali bulunan kişi ve kişilerin bilgileri ve fotoğrafları da paylaşıldı. Bu ekiplerin ellerindeki bilgiler ışığında çalışmalarını sürdüreceği belirtildi. Belirlenen ilçeler dışında güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkartan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, metro ve metrobüslerdeki ekiplerin dışında şehir hatları vapurlarını da kontrol edecek. Yolcu kılığında da görev yapacak olan sivil güven timleri, şüpheli gördükleri kişi ve kişiler hakkında çalışma yapacak.

Haberin Devamı