Gazete Vatan Logo

TEOG için geri sayım başladı! (Sınavlar ne zaman yapılacak?)

Bu sene de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş yani TEOG sınavının yaklaşması ile öğrenciler arasında sınavın ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Öğrenciler bir yandan hızla çalışmalarına devam ederken aileler de sınavın tarihi ile araştırmalar yapmakta. TEOG ne zaman? Detayları bu haberimizde.

TEOG için geri sayım başladı! (Sınavlar ne zaman yapılacak?)

Ortaokulda eğitim gören öğrenciler, TEOG sınavından aldıkları puana ve okul ortalamalarına göre hangi liseye gideceklerini belirleyecekler. Türkiye genelinde milyonlarca 8. sınıf öğrencisinin gireceği TEOG sınavının ne zaman yapılacağını Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, 2017 yılındaki Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş yani TEOG sınavı 26 Nisan 2017 ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak. Sınavlardan sonra yılsonunda ise liseye geçecek olan öğrencilerin tercih dönemi başlayacak.

Her sene ülke genelinde yapılan sınavlara birçok öğrenci giriyor ve sonucunda da yerleştirmeleri yapılıyor. TEOG da bunlardan bir tanesi. Liselere yerleştirme sırasında kullanılan puanı meydana getiren TEOG sınavında hangi konulardan ve derslerden soruların çıkacağı da öğrenciler tarafından merak ediliyor.

TEOG sınavının ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve ahlak Bilgisi derslerinden öğrencilere sınav yapılacak ve sorular sorulacak. Bu üç sınavda sorulacak olan soru sayısı 60 ve öğrencilere de 60 soru için 120 dakikalık bir süre tanınacak.

TEOG sınavının ikinci gününde ise öğrencilere Yabancı Dil, Fen Bilimleri ve TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden toplam 60 soru sorulacak. Yine birinci günde olduğu gibi bugün de 60 soru için öğrencilere 120 dakikalık bir süre verilecek.

Bu sene sadece 8. sınıfların girebileceği TEOG sınavı, öğrencilerin liseye geçişinde büyük etki göstermektedir. Sonuçlar belli olduktan sonra okul ortalamaları da hesaba katılarak yerleştirme puanları açıklanacak ve öğrencilerin tercih yapmaları istenecek. Daha sonrasında ise yerleştirme süreci başlayacak.

Sınavların Başlangıç Saati

TEOG sınavları ülke genelinde aynı saatte başlayacak ve bitirilecek. 26 Nisan 2017’de yapılacak olan ilk sınavlarda Türkçe sınavı 09.00’da, Matematik sınavı 10.10’da ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı da 11.20’de başlayacak.

27 Nisan’da ise sınavların ikinci oturumları yapılacak. Bugünde yapılacak olan Fen Bilimleri sınavı 09.00’da başlayacak, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı da 10.10’da ve Yabancı Dil sınavı da 11.20’de başlayacak. Her sınavda öğrencilere her dersten 20’şer soru sorulacak ve 40’ar dakika süre verilecek.

Sınavın Geçersiz Sayılması Durumu

TEOG sınavı esnasında yapılan bazı hareketler ve öncesinde ya da sonrasında meydana gelmiş olaylar sınavın durumunu etkileyebilir ve geçersiz olmasına neden olabilir. Buna göre kopya çekilmesi, öğrencinin yerine başka birisinin sınava girmesi, cevap kağıdının gereksiz karalanması, sınavda cep telefonu ve benzeri eşya bulundurulması gibi durumlar sınavın geçersiz sayılmasının sebeplerindendir. Öğretmenler, öğrenciler sınava başlamadan önce öğrencileri bu kurallar doğrultusunda uyarmalıdır.

Haberin Devamı