Gazete Vatan Logo

Tatil köyünü kana buladı

Mısır’da turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir otele halk plajından yüzerek giren 28 yaşındaki saldırgan, 2 Alman turisti bıçaklayarak öldürdü, 4 kişiyi de yaraladı

Tatil köyünü kana buladı

Mısır’ın turistik kenti Hurgada’da halk plajından bir otelin sahiline yüzen 28 yaşındaki Abdel-Rahman adlı saldırgan, 2 Alman turisti bıçaklayarak öldürdü, 4 kişiyi de yaraladı. Kızıl Deniz kıyısındaki Sunny Days El Palacio Oteli’nde gerçekleşen saldırıda yaralanan turistlerden ikisinin ise Çek Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirtildi.

‘Mısırlılar uzak dursun’

Üniversite mezunu olduğu açıklanan Abdel-Rahman, saldırı anında, “Mısırlılar uzak dursun, onları istemiyorum’ diye bağırdığı ve kurbanlarını yabancı turistler arasından seçtiği ifade edildi. Mısırlı yetkililer, saldırgan hakkında fazla bilgi paylaşmazken, Abdel-Rahman’ın DEAŞ sempatizanı olduğu öne sürülüyor.

Mısır güvenlik güçleri ve İçişleri Bakanlığı, saldırganın tutuklandığını bildirdi. Sina Yarımadası’nda Ekim 2015’te Rus uçağının düşmesinin ardından Rusya, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler Mısır rezervasyonlarını iptal etmiş ancak Almanya bir yıl aradan sonra tekrar Mısır’a turist göndermeye başlamıştı. Rusya’nın hala vatandaşlarını göndermediği Mısır’a son dönemde en fazla Almanya, Ukrayna ve Beyaz Rusya’dan turist geliyor.

Haberin Devamı