Gazete Vatan Logo
Magazin Tarihimizin en iyi albümü

Tarihimizin en iyi albümü

Tüm zamanları kapsayıp, hiçbir zamana ait olmayan bir sesin peşinde olan Flört, gürültülü, radikal ve esprili ilişkilerini yansıtan yeni albümü “Bambaşka” ile müzikseverlerle buluşuyor. Çocuk denilecek yaştan beri süregelen çeyrek yüzyıllık dostluklarıyla yol alan Flört ile yeni albümlerini anlattı.

Tarihimizin en iyi albümü

Yeni albümünüz “Bambaşka” nasıl bir albüm oldu?

Bizce, Flört tarihinin en iyi albümü oldu. Satmazsa belki bu lafımızı geri alırız. (Gülüyorlar) Hepsi bambaşka, yeni, taze ve sıfır şarkılardan oluşan bir albüm ve diğer tüm Flört albümlerinde olduğu gibi analog olarak kayıt edildi. Fuat Güner’in süpervizörlüğünde kaydettiğimiz albümümüz, Arpej Müzik etiketi ile dinleyicilerimiz ile buluştu.

Albüm de bir de sürpriz var değil mi?

Evet… 16 yıl önce yazdığımız Rasta Baba’nın devam şarkısı “Rasta Baba 2”nin ikincisini yazdık. Rasta Baba yola devam etmiş, ölmemiş, yeni maceralar yaşamış… Yaşı 70 olmuş ama işi bitmemiş ve olaylara devam ediyor. Onun haricinde bambaşka, hepsi yeni, taze, sıfır şarkılardan oluşuyor.

Nelerden beslendiniz bu albümü yaparken?

Çocuk denilecek yaştan bugüne beri süregelen çeyrek yüzyıllık bir dostluğumuz var. Albümde birbirimizle ve dünyayla olan gürültülü, radikal ve esprili ilişkilerimizi yansıtıyoruz.

Bir çizgi romanda yer alacağız

Albümün ilk klibi Yorgun Düştüm’e çekildi. Çekimler nasıl geçti?

Haberin Devamı

Bizim hoşumuza gitti. Biz zaten Flört kliplerinden hoşlanıyoruz. Biz oynadığımız için olabilir. Şarkı kendi içinde progresif havalar da içeriyor. Yaza da uygun bir ritmi var. Enteresan bir klip oldu. Umarız siz de izleyip takdir edersiniz, buna gerçekten ihtiyacımız var. (gülüyorlar)

YAZ PLANLARI NELER?

YAZ boyu konser ve festival turumuz devam edecek. Bizi görmek isteyenler bol bol görecekler yani çünkü tam bir konser ve festival grubuyuz. Ayrıca bunca yıldır sahneye çıkmamıza rağmen hala aynı heyecanı taşıyoruz. Yeni albümümüzle daha da gençleşiyoruz. Ayrıca Evliya Çelebi’yi anlatan bir çizgi romanda oynuyoruz. Filmden sonra bir de çizgi romanda şansımız deneyelim dedik, Marvel-Comics belki bizi keşfeder. (gülüyorlar)