Gazete Vatan Logo

Tam karakış

Kar yağışı, Türkiye’nin dev kenti İstanbul’u eşsiz görüntülere boyadı ancak yaşamın akışını zorlaştırdı. Okulların tatil olması nedeniyle trafikte çok sorun yaşanmazken en sıkıntılı ulaşım havalimanlarındaydı.

Tam karakış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi’nin hava tahmin verilerine göre İstanbul Pazar gecesinden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kar yağışının bu akşama kadar sürmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Karla mücadele çalışmaları kapsamında 1.114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personel ile 4000 km yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yaptı. 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutuldu. İETT, kar yağışları süresince vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için, ek otobüs seferleri koydu. Metro ise seferleri sıklaştırıldı.

İzmir dağları karlarla kaplı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek bölgelerinde yaşayan vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi amacıyla alarma geçti. Gece şiddetini artıran yağış nedeniyle kısa süreliğine kapanan Bozdağ-Gölcük-Ödemiş’teki yollar ile Bozdağ Kayak Merkezi yolu açıldı. Yolda mahsur kalan 15 araç kurtarıldı. Kemalpaşa’nın Ulucak ve Beşpınar ile Karabağlar’ın Kavacık köylerinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Buzlanma ihtimali olan Bergama ve İkizler, Buca TOKİ Konutları, Menemen ve Karaorman köylerinde tuzlama çalışmaları yapılıyor.

Haberin Devamı


İstanbul’u esir alan kar ılımıan iklimli İzmir’i de etkiledi. Gençler selfieyle her zaman görülmeyen kar yağışını ölümsüzleştirdi.

Karla mücadele

15 milyonluk İstanbul’da başlayan kar yağışı hem belediyeyi hem vatandaşları alarma geçirdi. Vatandaşlar toplu taşıtlara binmeye çalışırekn, belediye görevlileri yolları açık tutmak için çaba harcadı.

457 SEFER İPTAL
İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle bugün ve yarın toplam 457 iç ve dış hat seferi iptal oldu. Türk Hava Yolları (THY) ile diğer hava yollarının İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları’ndan planlanan seferlerinde meydana gelen iptallerle birlikte kısa süreli gecikmeler de yaşanıyor.

Haberin Devamı

Kar İstanbul’u gelin gibi süsledi. Taksim Meydanı ‘nda turistler ve vatandaşlar kar hatırası çekti, aşıklar romantizmi yaşadı.

Boğaz da kardan kapandı

İstanbul Boğazı, olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Boğazı’nda yoğun tipi yağışının etkili olduğu belirtildi. Bu nedenle görüş mesafesinin düştüğü aktarılan açıklamada, “Gemi geçişleri saat 15.05 de çift yönlü olarak askıya alınmıştır” denildi.

Hortum Demre’yi dağıttı
Demre’de dün saat 17.00 sıralarında deniz üzerinde hortum oluştu. Kıyıya doğru gelen hortum, Büyükkum, Küçükkum, Gökyazı, Alakent, Beymelek ile Köşkerler Mahallesi’nde etkili oldu. Seraların plastik örtülerini parçalayan ve camlarını kıran hortum, ürünlere de zarar verdi. Hortum nedeniyle yaklaşık 800 dönüm tarım alanının zarar gördüğü tahmin edilirken, ön rapora göre, hortumun 13 milyon liranın üzerinde zarara neden olduğu tahmin ediliyor.

Aniden ortaya çıkan hortum meyve,sezbe seralarını darmadağın etti (altta). Zararın 13 milyon lira olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

SEL KAPIDA!

Edirne’de aşırı yağışlarının taşırdığı Tunca Nehri ve sular altında kalan Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi bölgesi, ’drone’ adı verilen küçük insansız hava aracı ile havadan görüntülendi. Sarayiçi’nin tamamında etkili olan taşkın sularının yoğunluğunu gözler önüne seren görüntülerde ayrıca saniyede 216 metreküp akan Tunca köprüsü ve civarında su basan alanlar yer aldı.