Gazete Vatan Logo

Taksim Dayanışma üyeleri gözaltında!

Taksim'de yaşanan polis müdahalesinde, Taksim Dayanışması Platformundan, aralarında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ve TMMOB temsilcisi Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 22'si erkek 32 kişi gözaltına alındı.

Taksim Dayanışması yöneticisi ve aktivistlerinden oluşan grup İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan caddesinde bulunan merkezine götürüldü.

ALİ ÇERKEZOĞLU: SUÇUMUZ PARKA GİTMEK

Gözaltında konuşan Ali Çerkezoğlu gözaltına alınma gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

Biz İstiklal Caddesi üzerinde, Fransız Konsolosluğu önündeydik, valinin açılışını yaptığı parka doğru yürüyorduk. Sanırım suçumuz parka gitmeye çalışmaktır. Bu yüzden alındık.

Çerkezoğlu gözaltına alınırken gaz ve su sıkıldığını polislerin itekleyerek müdahale ettiğini de belirtti.

ERKAN BAŞ: POLİS UYARI YAPMADAN MÜDAHALE ETTİ

Gözaltına alınan bir diğer isim TKP Eski Genel Başkanı Erkan Baş oldu. Baş Taksim Dayanışması ile birlikte meydana çıktıkları sırada polisin uyarı yapmadan müdahale ettiğini belirtti. Müdahale üzerine Mücella Yapıcı’yı korumak üzere etrafında halka oldukları sırada gözaltına alındıklarını belirten Erkan Baş, ‘diktatörlüğe boyun eğmeyeceğiz’ dedi.

MÜCELLA YAPICI: MÜDAHALE EDİLDİ, KORKUNÇTU

Gözaltında konuşan TMMOB temsilcisi Mücella Yapıcı ise şöyle konuştu: Park açılmış, parka gidiyorduk, arkamızda bir yürüyüş kolu da yoktu. Müdahale edildi. Korkunçtu, olacak iş değil. Tartaklanardak gözaltına alındık dedi. (Radikal)

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Gezi Parkı olayları ile ilgili geçtiğimiz Cumartesi akşamı Taksim'deki polis müdahalesinin ardından gözaltına alınan 59 kişiden, 8'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 59 kişi savcıya ifade verdi. 3 savcı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerin sorgusu yaklaşık 7 saat sürdü.

"2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" ve "Polise mukavemet" iddiasıyla ifadeleri alınan 59 şüpheliden, 51'i savcılık tarafından serbest bırakılırken 8'i tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 8 kişinin "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" ve "Polise mukavemet" iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi. Cumartesi akşamı Taksim'de toplanarak Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba polis müdahale etmiş, olaylar sırasında 59 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı