Gazete Vatan Logo

Suudi televizyonunda Merkel'in saçına sansür iddiası!

Suudi Televizyonu Almanya Başbakanı Merkel'in saçını sansürleyerek yayınladığı iddia edildi. Fakat daha sonra olayın sadece sosyal medyada bir sayfa tarafından eğlenmek açısından paylaşılan montaj bir fotoğraf olduğu ortaya çıktı.

Suudi televizyonunda Merkel'in saçına sansür iddiası!

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Suudi Arabistan ziyaretine kanallarında yer veren Suudi televizyonunun görüntüleri sansürleyerek aktardığı iddia edildi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın hızla yayılmasının ardından tepkiler de çığ gibi büyüdü. Fakat gerçek daha sonra ortaya çıktı.

Daha çok Arapça diliyle paylaşımlar yapan Khase News adlı Facebook sayfasında "sadece eğlence" için paylaşılan fotoğrafın şaka amaçlı olduğu ortaya çıktı.

Angela Merkel'in 30 Nisan'daki Suudi Arabistan ziyareti sırasında Suudi kanalı Al Ekhbariya TV'den alınan bir ekran görüntüsü
Kadınların başörtüsü takma zorunluluğu olan Suudi Arabistan’da, ziyaretçiler için de bu kural geçerli fakat resmi ziyaretlerde bu kurala esneklikler getirilebiliyor.

Geçtiğimiz aylarda İngiltere Başbakanı Theresa May’in Suudi Arabistan’a ziyaretinde yine benzer tartışmalar gündeme gelmişti. İngiliz gazetesi durumu ‘May, başını örtmeyi reddetti’ manşetiyle haberleştirmişti.