Gazete Vatan Logo

Son dakika: Yüksek Hızlı Tren kaza yaptı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz trene çarptı. Kazada 3'ü makinist 9 kişinin hayatını kaybetti 86 kişi yaralandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında kusuru bulunduğu tespit edilen kontrolör, tren teşkil memuru(makasçı) ve tren hareket memuru 3 kişi gözaltına alındı.

Son dakika: Yüksek Hızlı Tren kaza yaptı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var

Yüksek Hızlı Tren Ankara'da kontrol trenine çarptı. Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu'na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı.

Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtilen yüksek hızlı trenin iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Vagonlardan çıkarılan yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırıldı.
BAKAN TURAN: 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, tren kazasının olduğu yerde incelemelerdu lundu. Turan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Saat: 06:30'da Ankara Garı'ndan Konya'ya hareket eden trenimiz saat: 06:36 sularında Yenimahalle ilçemiz Motor İstasyonu civarında yol kontrolünden dönen lokomotifimiz ile kafa kafa çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir. Kaza yerinde saat 10:00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız, 5 yolcumuz hayatını kaybetmiştir. Yaralılar hastaneye sevk edilmiş bunlardan biri de maalesef hayatını kaybetmiştir. Toplam 9 vatandaşmız şu anda bu kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Olayın nedeni ile ilgili gerekli araştırma ve inceleme çalışmalarına başlanmıştır. Ölen vatandaşlarımza Allahtan rahmet diliyorum. Hastanelerde tedavi görenlere de acil şifalar diliyorum"
"ŞU ANDA ENKAZ ALTINDA YARALI YOK"
Bakan Turhan, "Şu anda enkaz altında yaralı var mı?" sorusuna "yok" diye yanıt verdi.
Bakan Turhan, kaza ile ilgili incelemelerin devam ettiğini vurguladı.
206 YOLCU VARDI
Kaza yapan Ankara'dan Konya'ya giden YHT'de 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Kazada yaralananlar, ambulanslarla Onkoloji Hastanesi, Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi, Hacettepe Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Olay yerindeki sağlık ve yardım ekipleri, enkaza dönen vagonların içinde ve altında yaralı veya ölü olup olmadığı yönündeki araştırmalarını sürdürüyor.
CUMHURİYET SAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI
Tren kazasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili bir soruşturma başlattı. Olay yerinde 3 Cumhuriyet savcısı kazanın nedeniyle ilgili araştırma yapmaya başladı.
10 KİLOMETRE SONRA KAZA YAPTI
Uzmanlar, kazanın YHT'nin Ankara Garı’ndan hareket etmesinin ardından, 10 kilometre sonra Marşandiz Tren İstasyonu’na geldiğinde bu kazayı yaptığına dikkati çekerken, duracağı durağa ise yine yaklaşık 9 kilometre mesafede olduğu için trenin saatlik 250 kilometre hıza ulaşmasının mümkün olmadığı, bu kazayı henüz 90-100 kilometre hıza ulaştığında yapmış olabileceğini belirtti.
HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI ADLİ TIP'A KOŞTU
Kazada hayatını kaybeden yolcuların cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Yakınları kurum önünde göz yaşı döktü.
3 TCDD PERSONELİ GÖZALTINA ALINDI
Ankara’daki tren kazasıyla ilgili kusuru bulunduğu gerekçesiyle TCDD personeli 3 kişi gözaltına alındı. Savcılık ve emniyet güçleri olayla ilgili incelemesini sürdürüyor.
Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kaza sonrası olay yeri inceleme ekipleri tren üzerinde bulunan kameranın görüntü kaydettiği sabit diski bularak incelemek üzere merkeze götürdüler.
KAZADA ÖLEN 9 KİŞİNİN İSİMLERİ

Makinistler Adem Yaşar, Hulusi Beler, Kadir Ünal, yolcular Yusuf Yetim, Tahsin Ertaş, Arif Kahan Ertik, Berahitdin Albayrak, Kübra Yılmaz, Ebru Erdem Ersan.
Kazada hayatını kaybeden Dr. Tahsin Ertaş'ın cenazesi de Karşıyaka Mezarlığı Camisinde yarın Cuma namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecek.Makinist Hulusi Böler de yarın memleketi Tokat'ta defnedilecek.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DUYURDU, KAZADA PROF. ALBAYRAK DA HAYATINI KAYBETTİ
Kazada hayatını kaybedenlerden birisinin de Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Berahitdin Albayrak olduğu öğrenildi. Ankara Üniversitesi, Prof. Albayrak’ın hayatını kaybettiğini şu mesajla duyurdu

Haberin Devamı

Haberin Devamı