Gazete Vatan Logo

Tüm Avrupa'ya sıçrayabilir!

ABD'nin Türkiye'nin de aralarında olduğu bir dizi ülkeye uyguladığı kabin yasağının, Avrupa ülkelerinden yapılacak uçuşlarda da uygulanması gündemde.

Tüm Avrupa'ya sıçrayabilir!

DHA'nın aktardığına göre, Avrupa Komisyonu, havalimanlarından önümüzdeki günlerde başlaması muhtemel yasak için hazırlık yapılmasını istedi.

Ajansa göre, Avrupa Komisyonu yasak bilgisini ACI olarak bilinen Uluslararası Havalimanları Komisyonu'na verdi. Buna göre, yasak önümüzdeki haftalarda başlayacak.
Uygulamanın detayları 11 Mayıs'taki Avrupa Komisyonu havacılık güvenliği toplantısında belirlenecek.
Washington yönetimi, Mart ayında Türkiye İstanbul, Mısır Kahire, Birleşik Arap Emirlikleri Dubai, Suudi Arabistan Riyad, Katar Doha, Kuveyt Kuveyt, Ürdün Amman ve Fas Kazablanka havalimanlarından kalkan uçaklarda yolcuların yanına elektronik cihaz almasını yasaklamıştı.
Söz konusu uygulama, dizüstü bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar, elektronik kitaplar, fotoğraf makineleri, taşınabilir DVD oynatıcılar, oyun konsolları ve taşınabilir yazıcıları kapsıyor.
İngiltere ise aynı yasağı Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan'dan gelen uçuşlarda uyguluyor.
Washington yönetimi, uçaklarda elektronik yasağını terör örgütlerinin cihazların içine bomba yerleştirme ihtimali üzerine aldığını duyurmuştu.
Yasak sonrasında Türk Havayolları ABD uçuşlarında business class yolcularına kabinde laptop dağıtmaya başlamıştı.

Haberin Devamı