Gazete Vatan Logo

Son dakika... Trump bombaladı!

ABD Başkanı Trump Twitter hesabından Macron'a "ABD imdada yetişmeden önce Nazi işgali altında Almanca öğrenmeye başlıyordunuz" şeklinde seslendi. Fransa'dan cevapsız yanıt geldi.

Son dakika... Trump bombaladı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile dostluktan düşmanlık safhasına geçen ABD Başkanı Donald Trump'tan Fransızları çok kızdıracak bir tweet geldi.

Trump yazdığı tweette şu ifadeleri kullandı;

Emmanuel Macron Avrupa'yı ABD, Çin ve Rusya'ya karşı korumak için ordu inşa etmeyi öneriyor. Fakat I. ve II. Dünya Savaşında Almanlar Fransa'dan nasıl çıkarıldı? ABD imdada yetişmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlıyordunuz. NATO'nun bedelini ya da ödeme"

Trump bombalamasına "Problem şu ki Emmanuel Fransa'daki destek oyunun yüzde 26'ya düşmesinin, işsizliğin yüzde 10'larda olmasının sıkıntısını çekiyor. Sadece başka bir konuya geçmeye çalışıyordu. Bu arada Fransa'dan daha milliyetçi bir ülke yoktur. Gururlu insanlar haklı olarak." şeklinde devam ederken kendi şeçim sloganını Fransa'ya uyarlayıp "Fransa'yı yeniden harika yap' dedi.

Trump ayrıca, "Helikopter ‘sıfır görüş’ yüzünden Fransa’daki ilk mezarlığa uçamadığı zaman, karayoluyla gitmeyi önerdim. Gizli Servis, havalimanından çok uzak olduğu ve Paris’te sıkıntı yaşanabileceği için hayır dedi. Ertesi gün sağanak yağış altında Amerikan Mezarlığı’nda konuşma oldu. Yalan Haberlerde çok az yer verildi.” dedi.

Haberin Devamı

FRANSA'DAN YANIT:

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Trump'ın sözlerine şimdilik yanıt verilmeyeceği belirtildi.
Macron'un ofisinden yapılan açıklamada, "Macron'un Avrupa Ordusu ve sanunmaya konusuna ilişkin duruşu apaçıktır." dendi.
Macron'un danışmanı, "Gerçek şu ki, Trump'ın Avrupa tarihini hatırlaması oldukça iyi bir şey" yanıtını verdi.