Gazete Vatan Logo

Son Dakika: İşte İstanbul'u kana bulayan o terörist!

Son Dakika haberi: İstanbul en işlek caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nde bugün sabah 10.58’de şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama alanında, bulunan parçalardan birinin Ekim ayında Türkiye’ye giriş yapan IŞİD üyesi terörist S.Y. olduğu bildiriliyor.

Son Dakika: İşte İstanbul'u kana bulayan o terörist!

Günün son dakika haberi İstanbul Taksim'den geldi. İstiklal caddesinde patlama! Ancak görgü tanıkları patlamaya canlı bombanın yol açtığını ileri sürdü. Polis ekipleri olay yerinde ilk bulguları değerlerdiriyor. CNN Türk de olayın bir canlı bomba saldırısı olduğunu duyurdu. Patlamada bir kişinin cesedinin aşırı derecede deforme olduğu, bu kişinin canlı bomba olabiliceği belirtiliyor. Patlamada 7'si ağır 36 kişinin yaralandığı, yaralılardan 12'sinin yabancı olduğu açıklandı. 4 ağır yaralı ameliyata alındı. Olay yerinde çalışmalar sürüyor.

"Canlı bomba erken patladı" iddiası

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada canlı bombanın erken patladığı iddia ediliyor. Teröristin asıl hedefinin neresi olduğu araştırılıyor. Canlı bombanın yolda giderken bombanın infilak ettiği iddiası var.

CNNTürk muhabirinin verdiği ilk bilgilere göre, canlı bombanın asıl hedefine ulaşamadan bir yere giderken, yolda bombanın patladığı belirtiliyor.

İLK BULGULAR O ÖRGÜTÜ İŞARET EDİYOR!

Sözcü Gazetesi'nin iddiasına göre, soruşturma devam ederken, şüpheli örgüt listesine, PKK’nın yanına IŞİD’de eklendi.


İstanbul Valisi Vasip Şahin, kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Patlamanın yaşandığı olay yerinde parçalanmış cesedi bulunan bir kişinin de canlı bomba olabileceği belirtildi. 7'si ağır 36 kişinin yaralandığı, yaralılardan 12'sinin yabancı olduğu açıklandı. 4 ağır yaralı ameliyata alındı. Olay yerinde çalışmalar sürüyor. Ekipler patlayıcının cinsini belirlemeye çalışıyor. İşte İstiklal Caddesi’nden gelen son dakika haberler...

Haberin Devamı

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki Balo Sokak'ta bu sabah saat 10.58’dee şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada canlı bomba ile birlikte 5 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Müezzinoğlu ölü yaralı sayısını açıkladı! İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası yaptığı açıklamada yaralı ve ölü sayısı hakkında bilgi verdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrası yaptığı açıklamada yaralı ve ölü sayısı hakkında bilgi verdi. Mehmet Müezzinoğlu 7'si ağır 36 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12'sinin yabancı olduğunu açıkladı. 4 ağır yaralı ameliyata alındı. Ölenlerden 4'ü olay yerinde, biri hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

BOMBA İMHA EKİPLERİ DE OLAY YERİNDE

Bomba imha ekipleri de olay yerinde çalışıyor. İstiklal Caddesi üzerinde helikopter uçuyor. İstiklal Caddesi'nde bütün dükkanlar kapatıldı, esnaflar bölgeden çıkarıldı.

İSTİKLAL HER İKİ YÖNDE YAYA TRAFİĞİNE VE YAYALARA KAPATILDI

Polis İstiklal Caddesi'nin giriş ve çıkışlarını kapatırken Balo Sokak'ın çevresi de tamamen kapatıldı. İkinci bir patlama olacağı endişesiyle çevrede çok geniş güvenlik önlemleri sürdürülüyor.

Saldırgan veya saldırganların burada olabileceği yönündeki ihbarın üzerine polis ara sokaklarda da çalışma başlattı.

Patlama ile ilgili yayın yasağı geldi

6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7 nci maddesinde "Milli Güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.

Haberin Devamı