Gazete Vatan Logo

Son dakika... İsrail, uçağı düşürdü!

İsrail'den gelen son dakika haberlerine göre İsrail, "ülke sınırlarına girmeye çalışan bir Suriye savaş uçağının düşürüldüğünü" duyurdu.

Son dakika... İsrail, uçağı düşürdü!

İsrail ordusu, Golan Tepeleri üzerinde ülke sınırlarına girmeye çalışan bir Suriye savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu.

Uçaktaki ekibin durumuyla alakalı henüz net bir bilgi yok.

Suriye devlet televizyonu, İsrail'in, Suriye'nin bir savaş uçağını hedef aldığını bildirdi.

SANA haber ajansı, İsrail'in Suriye savaş uçağını Suriye hava sahasında bir saldırı yürüttüğü sırada düşürdüğünü hedef aldığını bildirdi.
PATRIOT'LA VURDU
İsrail ordusunun açıklamasına göre Patriot hava savunma sistemlerinden fırlatılan iki füze Sukhoi savaş uçağını havada vurarak düşürdü.
"VURULUP DÜŞÜRÜLDÜ"
İsrail askeri sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus gazetecilere verdiği demeçte, uçağın vurulup düştüğünü belirterek "Pilotlar hakkında şu ana kadar hiç bir bilgi ede etmedik. Tespit edilen paraşütlerle ilgili herhangi bir bilgi almadık ve pilotların kurtulup kurtulmadığını bilmiyoruz" şeklinde konuştu.
Conricus ayrıca, uçağın Rusya değil Suriye'ye ait olduğunu teyit ederek; " Uçak hakkında bildiğimiz tek şey, büyük olasılıkla Suriye Golan Tepeleri'nin güney kesiminde düştüğü" diye konuştu.

Haberin Devamı