Gazete Vatan Logo

Havadan kafalarına bomba yağdı!

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD'in elinde tuttuğu Suriye'nin doğusunda bulunan Al Mayadin'de gerçekleştirdiği hava harekatında en az 35 sivil hayatını kaybetti.

Havadan kafalarına bomba yağdı!

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hava bombardımanlarının Suriye'nin petrol zengini doğu ili Deyr ez zor'a yakın Al Mayadin'deki bir dizi yerleşim binasına isabet ettiğini açıkladı.

Ölenlerin arasında en az 26 kişinin IŞİD'lilerin ailesinden olduğu, birçoğunun Suriyeli ve Faslı kadın ile çocuklardan oluştuğu bildirildi.

Suriye'de Fırat havzasındaki IŞİD kalelerine yapılan hava saldırıları, ABD liderliğindeki koalisyon, Suriye ve Rus jetleri tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca Irak savaş uçakları da Suriye'nin doğusunda en az bir hava saldırısı düzenledi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Al-Mayadin'de iki gün süreyle gerçekleşen hava bombardımanlarında toplamda 50 kişinin öldüğünü bildirdi.

IŞİD, Suriye ve Irak'taki zemini kaybediyor. Diğer cephelerden çekilen militanların çoğu Suriye'deki Fırat havzasındaki bölgede toplanıyor.

BM'DEN ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid, Suriye'de hava harekatı yapan tüm kuvvetlere hava saldırılarında, askeri hedefleri ve sivilleri ayrı tutma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı