Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Küstah talep! 'Türk askerlerini gönderin!'

Körfezden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Körfez ülkeleri tarafından yayımlanan, Katar ile ilgili talep listesinde Türkiye de var. Suudi- BAE liderliğindeki ülkeler Katar'dan El Cezire'yi kapatmasını İran'la diplomatik ilişkilerini azaltmasını istemesinin yanı sıra, Türkiye'nin Katar'daki El Rayyan Askeri Üssü'nü kapatmasını da talep etti.

Son dakika haberi: Küstah talep! 'Türk askerlerini gönderin!'

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Kuveyt gibi ülkelerin, Katar'dan talepleri dünya gündemine bomba gibi düştü.

Associated Press'in duyurduğu habere göre Suudilerin liderliğindeki körfez ülkelerinin Katar'dan talepleri arasında Türk üssünün kapatılması da var...

Habere göre Suudi- BAE liderliğindeki ülkeler Katar'ın Al Jazeera'yı kapatmasını ve İran'la diplomatik ilişkilerini azaltmasını istiyor.

13 maddelik talep listesinin Türkiye ile ilgili olan kısmında şu ifadelere yer verildi: "Yakın zamanda kurulan Türkiye'nin askeri üssünü kapatın. Katar toprakları içinde Türkiye'yle askeri iş birliğine son verin."
10 GÜN SÜRE VERİLDİ
Listedeki taleplere uyulması için Katar'a 10 gün süre verildi. Ayrıca, listenin Doha'ya, Kuveyt aracılığıyla ulaştırıldığı kaydedildi.