Gazete Vatan Logo

Ordularından açıklama geldi! Saldıracaklar!

Suriye rejimine yakın kaynaklar Suriye Ordusu'nun kuzey Hama'ya saldırı hazırlığında olduğunu bildirdi.

Ordularından açıklama geldi! Saldıracaklar!

Türkiye, Rusya ve İran, Suriye'de 'çatışmasızlık bölgeleri' kurulması için protokol imzalamıştı. Türkiye, İran ve Rusya'nın garantörlüğünde imzalanan Suriye'de 'çatışmasızlık bölgeleri' İdlib vilayetinin tamamı, Lazkiye, Halep ve Hama vilayetlerinin belli bölümleri, Homs vilayetinin belli bölümleri, Şam/Doğu Guta bölgesi ve Deraa ve Kuneytra vilayetlerinin belli bölümlerini kapsıyordu.

Askeri bir kaynak Pazartesi günü Suriye'ye yakın medya organlarına verdiği demeçte, Suriye Arap Ordusu'nun Hama kırsalındaki militanların kalesi olan Al-Lataminah'a saldırıya hazırlandığını belirtti.

Suriye Arap Ordusu'nun, yaklaşık sekiz ay içinde ilk kez kuzey Hama'da Al-Lataminah'ın güneyine ulaştığı bildirildi.

Al-Lataminah saldırısı ile bağlantılı olarak, Suriye Arap Ordusu'nun Hama'nın kuzey kırsalında bulunan ve stratejik bir öneme sahipe olan Morek kasabasına saldırması bekleniyor.

'PLANA BAĞLI KALACAĞIZ'
Dün Şam’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, Rusya’nın önerisiyle hayata geçirilen ‘gerilimi azaltma planı’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Kendilerinin plana bağlı kalacağının altını çizen Muallim, Suriye hükümetinin, güvenli bölgelerin BM tarafından gözetilmesi fikrine de karşı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İLK GRUP YOLA ÇIKTI

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan ve kritik önemdeki Kabun ve Barze ilçelerinde anlaşma sağlandı. Silahlı gruplar ve ailelerinden oluşan ilk grubun İdlib yönüne ilerlemeye başladığı belirtildi.