Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: 3 yıldır ilk kez! Büyük saldırı başladı!

Suriye'den peş peşe son dakika haberleri geliyor.... Suriye Arap Ordusu'nun dün Rakka kentnin batı kırsalındaki terör örgütü IŞİD'in son mevkilerini hedef alan büyük bir saldırı başlattığı haberleri geldi.

Son dakika haberi: 3 yıldır ilk kez! Büyük saldırı başladı!

Suriye Arap Ordusu seçkin Tiger Kuvvetlerinin öncülüğünde, dün batı kırsalında bulunan Rus köyü üzerinde serbest bırakıldı ve bu sabah bu sabah Rusafa'nın önemli bir kasabası haline geldi.

Dün, Kaplan Kuvvetleri öncülüğünde Suriye Ordusu Rakka'nın batı kırsalında bulunan birçok bölgeyi IŞİD'in elinden kurtardı ve bu sabah Rusafa'nın önemli kasabasına hızla ilerlemelerinin yolunu açtı.

Kaplan Kuvvetleri'nden bir kaynağın Suriyem rejimine yakın haber sitelerine bildirdiğine göre, Suriye Arap Ordusu bu sabah erken saatlerde kasabaya ulaştı. Kaynak Rusafa'nın batısındaki tüm bölgelerin kurtarıldığını sözlerine ekledi.

İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Bugünün bir sonucu olarak, Suriye ordusu, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Tabka çevresindeki hatlarına ulaştı. Neredeyse üç yıldır ilk kez bu alanda herhangi bir mevcudiyetin olduğuna dikkat çekildi.

Suriye ordusu ve müttefik kuvvetlerinin yaklaşık 40 kilometre daha ilerlemesi halinde; Rakka kenti güneyden kuşatılmaya başlanacak

Haberin Devamı