Gazete Vatan Logo

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek ülkeyiz! 3213...

Mersin'de AK Parti 6. Olağan İl Kongresi öncesi halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine "Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz" dedi. Kongrede de konuşan Erdoğan etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3213 olduğunu açıkladı ve "İnşallah Afrin'e girdik, giriyoruz" dedi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek ülkeyiz! 3213...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Mersin İl Kongresi öncesi salon dışında bekleyenlere seslenirken bozkurt işareti yapmasi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, "tek millet, tek bayrak , tek devlet, tek vatan" dediği sırada önce bozkurt işareti yaptı. Ardından da 'rabia' işaretiyle devam etti.

Erdoğan, Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Mersin 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.
Konuşmasına tüm Mersinlileri selamlayarak başlayan Erdoğan, kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Mersin teşkilatlarında görev yapanlara şükranlarını sundu, ahirete irtihal edenlere de Allah'tan rahmet diledi.
Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, "Mersin, 16 Nisan halk oylamasında maalesef yüzde 36'lık 'evet' oranıyla beklentilerimizin çok altında kaldı. İnşallah bu kongremiz, Mersin'de yepyeni bir dönemin müjdecisi olacaktır. 2019 yılındaki seçimlerde, Mersin'in Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu.
Partililere, "Siz de inanıyor musunuz? Ona göre çalışacak mıyız?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihiyle, kültürüyle, ekonomisiyle, tarımıyla geniş bir yelpazedeki zengin insan varlığıyla Mersin'i her bakımdan çok daha ileri düzeylere taşımak için el birliğiyle çok çalışmamız gerekiyor." dedi.
Erdoğan, ana kademeden, kadın ve gençlik kollarından, 2019'a kadar çalmadık kapı, sıkılmadık el, ayak basılmadık yer, kucaklamadık genç bırakmamalarını istedi. "Mersin'i ayağa kaldırmaya hazır mıyız?" diye soran Erdoğan, partililerden aldığı olumlu yanıt üzerine "Maşallah" diye karşılık verdi.
Türkiye'nin 30 büyükşehrinden biri olan Mersin'i, 2019 seçimlerinde, AK Parti'nin başarı sıralamasında ortalamanın üzerinde görmek istediğini dile getiren Erdoğan Mersinlilerden bu konuda söz istedi.
Erdoğan, 15 yıllık sürede diğer illerde olduğu gibi Mersin'i de geliştirmek ve geleceğe hazırlamak için çok büyük yatırımlar yaptıklarını, sadece kamu kuruluşları eliyle, Mersin'e, 27 katrilyon lira tutarında yatırım ulaştırıldığını ifade etti.
Eğitimde 4 bin 500'e yakın yeni derslik ve 5 bin 500'ün üzerinde yatak kapasitesine sahip yüksek öğretim yurtlarını kente kazandırdıklarını anımsatan Erdoğan, spor alanında ise 25 bin kişilik stadın da aralarında olduğu 27 tesisle şehri donattıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşısında bulunan tribünde partililerin, kendi portresi, Kubbet-üs Sahra, Zeytin Dalı ve "Dünya beşten büyüktür" ifadesinin bulunduğu koreografi yapmaları üzerine, "Mersin, maşallah. Dünya beşten büyüktür eyvallah. Er veya geç dünyanın beşten büyük olduğunu bugün anlamayanlar anlayacaklar, hiç endişeniz olmasın." dedi.
Sağlık alanındaki yatırımlara da değinen Erdoğan, 13'ü hastane olmak üzere şehir genelinde 35 tesisi hizmete açtıklarını, bunlardan birinin de Türkiye'nin en modern sağlık tesislerinden Mersin Şehir Hastanesi olduğunu kaydetti.
Vatandaşlara şehir hastanesinden memnun olup olmadıklarını soran Erdoğan, "Nereden, nereye. Odalarına girilmezdi, doğru dürüst tuvaletleri yoktu. O hastaneler gitti, işte şimdi bizim bu şehir hastanesi geldi. Bunlarla kalmıyoruz, tüm ilçelerimize yeni sağlık tesisleri kazandırmanın hazırlıkları içindeyiz." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililerin "İşte ordu, işte komutan" şeklindeki tezahüratları üzerine, "Ne diyor? (Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan). Hiç endişeniz olmasın. İşte bugüne kadar yürüdük, yürüyoruz ve yürüyeceğiz." karşılığını verdi.
Mersin'in 279 kilometre olan bölünmüş yoluna, bir o kadar daha bölünmüş yol eklediklerini ve halen 18 ayrı yol projesinin inşasının sürdüğünü söyleyen Erdoğan, "Erdemli-Silifke-Taşucu-Antalya bölünmüş yolu içindeki 7 köprü, 17 tünel ve 2 viyadük ile 5 milyar liranın yani 5 katrilyon liranın üzerinde bütçesi olan dev bir proje şu anda hayatta. Tamamlanan kısımlarını etap etap hizmete alıyoruz. Tamamı 2021 yılında inşallah hizmete girmiş olacak." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Antalya bölgesi ile Mersin arasında hızlı ve güvenli bir ulaşım sağlayacak projenin, turizm ve ticaret bakımından kente ayrı bir bereket getireceğine inandığını dile getirdi.
Partililerin "Ak gençlik burada, Reis'inin yanında" şeklindeki tezahüratlara üzerine ise Erdoğan, "Ben de sizin yanınızdayım. Ayrılmadık, ayrılamayız, beraber yürüyeceğiz." dedi.
Mersin'i, Kuzey'den Ankara ve İstanbul'a, Doğu'dan Adana, Osmaniye, Gaziantep istikametine bağlayacak hızlı tren hattının etap etap inşa edildiğini belirten Erdoğan, bu projenin tamamlanmasıyla Mersin'in önünde yepyeni bir dönemin açılacağına dikkati çekti.
"FETÖ denilen haine ve onun takımına Türkiye'yi mezar ettiniz"
Erdoğan, salondakilerin "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine şunları söyledi:
"Biraz sabır. İhtiyaç olduğu anda önce ben yola çıkacağım, size de çağrıyı yapacağım. 15 Temmuz'da bunu yaptık mı? Sizlere çağrıyı yaptım, meydanlara, dökülün sokaklara dedim. Sizler caddelere, meydanlara döküldünüz, F-16'lar, tanklar, toplar, helikopterler hepsi hikaye. Ve bu FETÖ denilen haine ve onun takımına Türkiye'yi mezar ettiniz. Şu anda da inşallah böyle bir durum olduğu anda önce şahsım yola çıkacak, ondan sonra size de beraber yürüyeceğiz bu yolda dedik, beraber yürüyeceğiz."
Erdoğan, Mersin'e geçen dönemde 6 baraj ve 7 gölet inşa ettiklerini hatırlatarak, 10 baraj ve 8 göletten oluşan bir hedef daha bulunduğunu bildirdi.
Tarsus için özellikle önemli olan Pamukluk Barajı'nı bir sonraki yıl hizmete alacaklarını açıklayan Erdoğan, "Anamur Demirören Barajı'nın ihalesi yapıldı, Erdemli Kargıcak Barajı'nın ihalesi de haziran ayında tamamlanıyor. Amacımız Mersin'in verimli topraklarının tamamını suyla buluşturarak bereketini artırmaktır." dedi.
"Bay Kemal duymuyor"
Erdoğan, çiftçilere 15 yılda 1,5 katrilyonluk ödeme yapıldığına değinerek, "Tüm bu hizmetleri Bay Kemal duymuyor, kulağı var ama duymuyor. 'Çiftçileri aç bıraktınız' diyor. Eline, diline dursun. Hesap, rakamlar ortada. Bu topraklar neyle sulanıyor, bu çiftçiye bu paralar nereden ödeniyor? Ah Bay Kemal ah, sen hesap uzmanı olarak kalmışsın o kadar, daha ileri gidememiş. Zaten hastaneleri çökerttin, SSK hastanelerinin senin döneminde ne hale geldiğini rahmetli Savaş Ay çok iyi anlatıyordu. Tüm bu hizmetleri önümüzdeki dönemde geliştirerek, genişleterek, yaygınlaştırarak sürdürmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.
Mersin'in Birinci Dünya Savaşı'nda işgale uğramış bir şehir olarak özgürlüğün kıymetini çok iyi bildiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
"1918 yılının son günlerinde Mersin İskelesi'ne yanaşan düşman filikasının oradaki görevlilerimize uzattığı zarfın içindeki notta, 'şehre asker çıkartılacağı ama idareye karışılmayacağı, işgalin geçici olduğu' yazıyordu. Bakın, çok manidar. Kısa bir süre sonra ilk gelen işgalciler, yerlerini başka işgalcilere bırakarak çekilirken Mersin halkı da istiklal mücadelesi için çoktan örgütlenmeye başlamıştı.
Mersin'in hemen tüm ilçelerinde kurulan Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri vasıtasıyla düşmana yönelik mukavemet hızlandırıldı. 1921 Anlaşması'na kadar şehrin her yerinde çok önemli mücadeleler verildi. 3 Ocak 1922'de bir Türk alayı şehre girdiğinde Mersinliler çoktan işi bitirmişti. Bu vesileyle bir kez daha 97. kurtuluş yıl dönümünüzü tebrik ediyorum."
Erdoğan, dün bu toprakları düşmana dar eden Mersinlilerin, bugün de ülkenin istiklali ve istikbali için yine en ön safta mücadele ettiğini ifade etti.
"Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3213 oldu"
Terörle mücadele için sınırların içinde ve dışında görev yapan kahramanlar arasında yer alan Mersinlilerin cesaretini takdirle takip ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Anlaşılan o ki Mersin'in anaları, evlatlarını sadece balla değil aynı zamanda vatan, ezan, bayrak sevgisiyle de yoğuruyor. Mersin'in anneleri sadece evlat değil aynı zamanda birer aslan parçası da doğuruyor. Bu vesileyle cennetin ayakları altına serildiği tüm annelere selamlarımı, saygılarımı iletiyorum. Kahraman güvenlik güçlerimizin, Mehmetçiklerimizin, jandarmalarımızın, polislerimizin, güvenlik korucularımızın, Özgür Suriye Ordusu mensubu kardeşlerimizin her biri gösterdikleri cesaretle adeta analarından emdikleri sütü helal ettirmek için yarışıyorlar.
Az önce aldığım rakamı açıklıyorum; şu an itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3213 oldu. Mehmetçiğimiz ilerliyor Afrin'e, inşallah Afrin'e girdik, giriyoruz."

Haberin Devamı