Gazete Vatan Logo

Son dakika... İsrail: Müdahale edebiliriz!

Suriye'nin Hader köyünde bomba yüklü bir araçla saldırı gerçekleştirildi. İsrail sınırına yakın olan köyde çok sayıda ölü ve yaralı var. Suriye medyasından gelen son dakika haberlerine göre saldırıyı El Nusra gerçekleştirdi. İsrail ordusu, bölgede Suriye grupları arasındaki savaşın artması nedeniyle Golan Tepeleri'nin Suriye tarafındaki Hader köyündeki Dürzi kasabasını korumaya hazır olduğunu açıkladı ve gerektiği takdirde müdahale edebileceklerini bildirdi.

Son dakika... İsrail: Müdahale edebiliriz!

Golan tepelerinin yakınındaki Suriye hükümetinin kontrolünde bulunan Hader köyünde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Suriye devlet medyasından gelen haberlere göre saldırının ardından hükümet güçleriyle militanlar çatıştı.

Devlet medyası, saldırıyı El Nusra Cephesi’nin düzenlediğini duyurdu.

Saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı.

SANA, bombalı saldırıda yaralıların durumunun ciddi olduğunu, şehirde devam eden saldırılar sebebiyle yaralıları güvenli bir yere kaldırmanın zorlaştığını ve bundan dolayı sayının artmasının beklendiğini belirtti.

El-Nusra Cephesi, eskiden El-Kaide'nin Suriye'deki kolu ve şimdi Fetih El-Şam Cephesi adıyla biliniyor.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

Ordu, yaptığı açıklamada "IDF (İsrail Silahlı Kuvvetleri) köy sakinlerine yardım etmeye köyün ele geçirilmesini ya da zarar görmesini önlemeye hazırdır" ifadelerini kullandı.
İsrail ordusu, Golan Tepeleri’nin yakınındaki bir Dürzi köyüne gerektiği takdirde yardım edeceğini duyurdu.
İsrailli yetkililer daha önce, İsrail adına lobi faaliyetinde bulunan Dürzi köyü Hadar'a yardım etme olasılığından bahşetmişlerdi.

Haberin Devamı