Gazete Vatan Logo

Son dakika... AB'den Trump ve İsrail'e şok!

Avrupa Birliği, ABD lideri Trump'ın Golan Tepeleri'nin İsrail'e ait olduğu yönündeki kararını tanımayacağını duyurdu. Almanya'dan da tepki geldi.

Son dakika... AB'den Trump ve İsrail'e şok!

Avrupa Birliği (AB), ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan Tepeleri adımına karşı çıktı.

AB Sözcüsü, Başkan Trump'ın işgal altındaki tepelerin İsrail'e ait olduğu yönündeki kararı tanımayacaklarını duyurdu.

Alman Hükümet Sözcüsü ise açıklamasında, İsrail'in Golan Tepeleri'ni topraklarına katması gibi tek yanlı adımları kabul etmediklerini ve Birleşmiş Milleter kararında bunun geçerliliği olmadığını söyledi.

BM DE KARŞI ÇIKTI

BM İnsan Hakları Konseyi, İsrail'in Golan Tepelerini işgaline karşı çıkan ve İsrail'i BM kararlarına uymaya çağıran karar tasarısını kabul etti.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN TEPKİ

Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi'nden 6 Arap ülkesi, 1967'de Suriye'den gasp edilen Golan Tepeleri hakkında ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan açıklamaları esefle karşıladıklarını bildirdi.
Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Abdullatif bin Rashid Al Zayani, "Trump'ın açıklamaları gerçeği değiştirmez. Arap Golan Tepeleri Suriye'nin 1967'de İsrail askerleri tarafından işgal edilen toprağıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

NE OLDU?

Trump, "Bölgenin istikrarı ile İsrail devleti için stratejik ve güvenlik açısından kritik öneme sahip Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini ABD'nin 52 yıl sonra tamamen tanımasının vakti geldi" tweetini atmış ve Türkiye de dahil birçok ülkeden tepki almıştı.