Gazete Vatan Logo

Şok! Camiye saldırıyı ABD üstlendi: El Kaide'yi hedef aldık

Halep'in Cina köyünde 63 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısı için ABD'den yeni bir açıklama geldi. Hava saldırısı gerçekleştirdiklerini kabul ettiler. ABD saldırıda camideki sivilleri değil El Kaideyi hedef aldıklarını açıkladı.

Şok! Camiye saldırıyı ABD üstlendi: El Kaide'yi hedef aldık

Suriye'nin Halep şehrinde namazı vakti camiye düzenlenen bombardımanda 63 sivil hayatını kaybetti. Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde ABD savaş uçaklarının havadan bombardımanı sonucu 300 kişinin bulunduğu cami yerle bir oldu.

Yatsı namazı vakti yaklaşık 300 kişinin bulunduğu camiide 63 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. ABD saldırıda camideki sivilleri değil El Kaideyi hedef aldıklarını açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM)'dan yapılan açıklamada saldırının İdlib'de gerçekleştirildiği "El Kaideye bağlı bir toplanma merkezinin havadan vurulduğu ve çok sayıda El Kaide militanının öldürüldüğü" açıklandı.

ÇOK SAYIDA TERÖRİSTİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ İDDİA ETMİŞLERDİ

Konuyla ilgili ilk yazılı açıklamasında söz konusu saldırının İdlib'de gerçekleştirildiğini kaydeden CENTCOM, "El Kaide'ye ait bir toplanma yerinin vurulduğunu ve çok sayıda teröristin öldürüldüğünü" iddia etmişti.



AA muhabirinin, İdlib'deki saldırı ile Cina köyündeki saldırının aynı saldırılar olup olmadığı şeklindeki sorusuna cevap veren bir CENTCOM yetkilisi, saldırının İdlib'de değil Halep'in Cina köyü yakınlarında gerçekleştirildiğini kabul etti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile CENTCOM söz konusu olayı incelediklerini ve detayları paylaşacaklarını kaydederken, saldırının söz konusu cami saldırısı olabileceğini inkar etmedi.

Suriye'nin Halep kentinin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde dün bir camiye yatsı namazı vakti düzenlenen hava saldırısında en az 58 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Haberin Devamı