Gazete Vatan Logo

Skandalın son perdesi

'Üçüncü kadın' generali de yedi!

CIA Başkanı Petraeus’un istifasına yol açan yasak aşk skandalı NATO güçlerinin yeni komutanı olacak Orgeneral Allen’a uzandı...

Her şey Jill Kelley adlı Floridalı bir kadının arkadaşı olan FBI ajanına, ‘Biri bana sürekli olarak ‘Erkeğimin peşini bırak’ diye tehdit mailleri gönderiyor. Artık buna katlanamıyorum’ demesiyle başladı. FBI ajanının girişimiyle izlenen maillerin ABD’li yazar Paula Broadwell (40) tarafından yazıldığı anlaşıldı. Ancak Broadwell için yürütülen soruşturma sırasında Amerikan gündemine bomba gibi düşecek skandal ortaya çıkarıldı. Kadının, Irak ve Afganistan savaşlarının kahramanı olan ve Başkan Obama tarafından 14 ay önce CIA Başkanlığı’na getirilen Orgeneral David Petraeus ile yasak aşk yaşadığı, her ikisi de evli ve iki çocuk sahibi olan Petraeus ve Broadwell’in ortak bir GMail hesabı kullanarak birbirlerine ateşli mailler yazdığı anlaşıldı.

GMail’de gizli yöntem

CIA Başkanı o kadar temkinliydi ki özel mail hesabının şifresini yasak aşkıyla paylaşmıştı. Bu sayede ateşli mesajları yazdıktan sonra göndermiyor, taslak olarak kaydediyor ve sevgilisinin de aynı şifreyle girip maili taslaklar arasından okumasını sağlıyordu. Amaç, izlemeye takılmadan yasak aşkı sürdürmekti. Olayın iplik söküğü gibi ortaya çıkmasına sebep olan Jill Kelley ise 5 yıllık aile dostları ve komşularıydı. Petraeus ‘Ona karşı platoniktim aramızda bir şey geçmedi’ dedi.

30 bin sayfalık aşk

ABD seçimlerinden 4 gün önce bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılan skandal artık Petraeus ile paylaşılmalıydı. CIA ile çekişmesi filmlere dahi konu olan FBI’ın Başkanı James Clapper, seçimden bir gün önce CIA Başkanı Petraeus’u aradı. ‘Yasak aşkını ortaya çıkardık. Artık o koltukta oturamazsın’ dedi. Petraeus da ertesi gün istifasını sundu. Skandalın biteceğini zannedenler yanılıyordu. Dün en az Petrateus’un yasak aşkı kadar büyük bir bomba daha patladı. ‘3’üncü kadın’ Kelley’in mail trafiğini inceleyen FBI ajanları bu kez de Kelley ile Afganistan’daki NATO güçlerinin komutanı Orgeneral John Allen arasında bir yasak aşkı tespit etti. Afganistan’a Petraeus’un yerine atanan general ile Kelley arasında 30 bin sayfalık aşk yazışması gündeme bomba gibi düştü. Allen hakkında derhal disiplin soruşturması başlatıldı. Eski CIA Başkanı Petraeus hakkındaki bilgi sızdırma soruşturmasının da hapisle sonuçlanabileceği iddia ediliyor.

NATO ataması durduruldu

Orgeneral Allen, Başkan Obama tarafından Avrupa’daki tüm NATO güçlerinin komutanı olarak atanmıştı. Ancak dün Savunma Bakanı Panetta tarafından hakkında soruşturma açıldı ve ataması da askıya alındı.

Yasak aşkın evi basıldı

CIA Başkanı Petraeus’un yasak aşkına Bingazi saldırısıyla ilgili gizli bilgileri verdiği iddiası nedeniyle ABD’li yazarın evi 10 FBI ajanı tarafından basıldı

Petraeus’un yasak aşkı Paula Broadwell’in Libya’da ABD elçisinin ölümüyle sonuçlanan Bingazi saldırısı sonrasında YouTube’da yayınlanan bir konuşmasında olayla ilgili gizli bilgileri ifşa ettiği iddiası nedeniyle dün FBI ajanları Broadwell’in Florida’da eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşadığı evi bastı. 10 ajanın yaptığı baskında ABD’li yazara ait iki bilgisayar ile onlarca dokümana ve not defterine el konuldu. Evde 5 saat boyunca arama yapıp tüm delil olabilecek materyale el koyan FBI, Broadwell’in elinde Petraeus tarafından verilmiş gizli bilgiler olup olmadığını araştıracak. Petraeus’un Bingazi saldırısıyla ilgili Senato’nun sorularına cevap vermemek için ‘gizli aşk’ ilişkisini kullandığı da iddialar arasında. Petraeus’un istifası sonrası önümüzdeki hafta ABD senatosunda düzenlenecek oturumda Bingazi saldırısıyla ilgili sorulara yardımcısı Mithael J. Morell cevap verecek.

Petraeus’un yasak aşkı Broadwell, saldırı sonrasında Denver Üniversitesindeki bir konferansta ‘çok gizli’ olarak nitelendirilen bir bilgiyi ifşa etmekle suçlanıyor.

‘Ben söylemedim’

Konferansta bir kişi ‘General Petraeus, Bingazi saldırısı yüzünden zor durumda. Bir yorumunuz var mı?’ diye sormuş, Broadwell de ‘Çoğunuz duydu mu bilmiyorum ama konsolosluk binasındaki CIA birimi birkaç Libyalı milisi hapsetmişti. Saldırının onları kurtarmak için yapılmış olabileceği düşünülüyor’ dedi. Oysa ki böyle bir bilgi resmi açıklamaların hiçbirinde yer almamıştı ve bu ilginç ayrıntının CIA Başkanı tarafından Broadwell’e sağlanmış olabileceği sorusu akıllara geldi. Petraeus ise ‘Ben ona hiçbir gilzi bilgi vermedim. Afganistan’da geçirdiğimiz 1 yıl içinde orada başka generallerle de görüştü. Bu tür bilgileri onlardan almış olabilir’ ifadesini kullandı.

Haberin Devamı