Gazete Vatan Logo

‘Ulusalcılık gericilik değildir’

Deniz Baykal CHP grubunda konuştu, Kılıçdaroğlu o oturumda yoktu

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, dün grup toplantısının kapalı bölümünde kendi isteğiyle söz alarak güncel konuların bir değerlendirmesini yaptı. Baykal’ın 1.5 saat süren konuşması sırasında Sezgin Tanrıkulu, Gülseren Onanç, Süleyman Çelebi gibi isimler salondan ayrıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da Baykal’ı dinlemedi. Toplantı öncesi milletvekillerinin aranarak “katılmayın” denildiği iddiası ise yalanlandı. 120’ye yakın milletvekilinin dinlediği Baykal’ın özetle şunları söylediği öğrenildi:

- KEŞKE KATILSAYDI: Bu toplantıdan Kemal Bey’in bilgisi var. Aslında bu toplantıda Kemal Bey de olmak istedi. Keşke burada olabilseydi. ‘Cuma günü yapalım’ dedi, ancak Cuma günü milletvekilleri ağırlıklı olarak Ankara dışına çıktığı, gelecek Salı da geç olacağı için bugün olmasını ben istedim. Bu sefer olmadı, inşallah bundan sonraki değerlendirmemizde olur.

- BİRBİRİMİZE MECBURUZ: CHP, bir karmaşa içinde olan insanların bir yığınağı gibi algılatılmak isteniyor. Bu doğru olamayan bir değerlendirmedir. CHP’nin çok net bir programı var. CHP hem ulusalcıdır, hem yenilikçidir. CHP’yi kimisi ulusalcılar kimisi yenilikçiler diye ayırıyor. Birbirimizi yaftalamamalıyız. Birbirimizin ulusalcılığa ve yenilikçiliğine saygı göstermeliyiz. CHP her ikisini içinde barındırır. Biz birbirimize mecburuz. Ulusalcılık gericilik değildir. Bazıları ulusalcı bazıları yenilikçi demek CHP için yanlıştır. Birbirimizin kıymetini bilmemiz, birimize sahip çıkmak gerekiyor.

- ERGENEKON YALAN PROJE: Silivri (Ergenekon) bir projeydi. Tuncay Güney de poliste verdiği ifadenin yalan olduğunu bildirdi. CHP, Ergenekon’un bir yalan, bir tezgah olduğunu başından itibaren söyledi. Bu büyük bir yalandı. Görülüyor ki artık bu yalanlara Türkiye inanmıyor. Ama bu büyük yalan Türkiye’ye büyük acılar çektirdi. Öbürleri halka yalan söylediler; ancak artık kendileri de yalanlarına inanmıyorlar ve Orgeneral Saygun’u ziyarete gidebiliyorlar.

- ERDOĞAN’IN ANYASASI: Başkan olmak isteyen Erdoğan kendi Anayasasını oluşturmak istiyor. Beyefendinin başkanlık rejimi hevesi al gülüm ver gülüm pazarlığı yaptırıyor. Bana başkanlığı verin, ben de size ulusalcılığı vereyim diyor. Yani gelecek anayasa al-ver anayasası, mübadele anayasasasıdır. Bu anayasa ile ulusalcılığı alacaklar başbakana başkanlığı verecekler.

- SAHAYA İNERİM: 1 Mart Tezkeresi’nin 10 yıllık tutanakların açıklanması süresi doluyor. Toplantılar düzenleyelim, siyaset biraz da gündem oluşturma işidir. Genel Başkan öncülük etsin. Ama gerekirse ben de sahaya inerim, o zaman neler yaptığımızı anlatırım.

Kayıt gerilimi

Baykal’ın konuşması, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan tarafından kameraya kaydedilip, gazetecilere dağıtıldı. Kapalı grubun kaydedildiği ve kaydın basın mensuplarına verildiği bilgisini alan Kılıçdaroğlu’nun sinirlendiği ve Sapan’ın uyarılmasını istediği öğrenildi.

Haberin Devamı