Gazete Vatan Logo

‘Net değilmişiz algısı yaratılmak isteniyor!’

Kılıçdaroğlu partide söylem birliği olmamasına sert tepki gösterdi ve “AKP bir cümle net birşey söylemedi bizim 100’lerce sayfalık raporumuz ortada duruyor” dedi

CHP Parti Meclisi’nin 32 üyenin imzasıyla yaptığı olağanüstü toplantı 4 saat sürdü. Toplantıda diğer PM’lerin aksine Kılıçdaroğlu açılış konuşması yapmadı. Kılıçdaroğlu bu tavrının gerekçesini basına kapalı gerçekleşen toplantıda “Toplantı başında basına konuştuğum zaman bazı PM üyeleri etkilenip görüşlerini rahat ifade edemiyor. Bunun için basına açmadık” sözleriyle açıkladı. Toplantıda Kürt Sorunu, İmralı süreci ve Anayasa süreci değerlendirildi.

Toplantıda PM üyeleri Ercan Karakaş, Burhan Şenatalar, Alaattin Yüksel, Fikri Sağlar, Oğuz Oyan, Engin Altay, Uğur Bayraktutan ve Ekrem Kerem Oktay birer konuşma yaptı. Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Atilla Kart da Anayasa sürecine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Toplantının ardından PM tarafından kabul edilen bildiri kamuoyuna açıklandı. Bildiride Anayasa ile ilgili ifadelerin de olduğu ancak sonradan çıkarıldığı öğrenildi.

VATAN’ın edindiği bilgiye göre CHP lideri toplantıda PM üyelerini uyardı ve sert bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Artık yeter!..

“İmralı sürecinde net olmadığımız algısı yaratılmak isteniyor. AKP bir cümle net birşey söylemedi bizim yüzlerce sayfalık raporumuz ortada. Buna rağmen yaratılan algı CHP’nin net olmadığı yönünde. Bu algıda partililer tarafından yapılan açıklamalar da etkili oluyor. En son Uludere örneği; ne BDP ne de AKP sahip çıkabildi sadece CHP sahip çıktı. Parti politikalarının net olmadığı izlenimi uyandıracak kişilere davranışımız bundan sonra farklı olacak. Artık yeter... Demokrasi demek kaos değildir, bireysel görüşler elbette olabilir, ama bunlar partiyi bağlamaz. CHP’ye zarar verecek hiç kimse benim dostum olamaz.”

‘Tavır net’

“SÖYLEM birliğini sağlamamız gerekiyor. Herkes sorumlu davranmalı. Ne söylediğimiz çok nettir. Buna rağmen bazı arkadaşlarımız sanki ne dediğimiz belli değil, politikalarımızda belirsizlik varmış gibi bir hava yaratıyor. Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmeyeceğini ve bunların bizim kırmızı çizgilerimiz olduğunu söylüyoruz. Buna rağmen, arkadaşlarımız kimi zaman olur olmaz bir şekilde sanki kırmızı çizgilerimiz belli değilmiş gibi konuşabiliyor. Her kafadan bir ses çıkmasın. Bilmediğimiz konularda yorum yapmanın anlamı yok.”

‘AKP’nin tuzağı’

“DİSİPLİNİ olmayan bir parti kurumsallaşamaz. Bugün medyanın ve AKP’nin organize ettiği bir tezgah var, bir tuzak kuruluyor CHP’ye ve bu tuzağa düşülüyor. Bakın Öcalan İmralı’dan, ‘CHP ile MHP aynı faşist çizgide’ diyor. Buna karşı neden cevap vermiyorsunuz... Nasıl bir çizgiymiş bu, hangi tarihsel temelleri var, hangi sermaye grubunun kucağına düşülmüş? Kendilerinin söylemesi lazım. Ama bize soruyorlar. ‘Yahu ben ne biliyorum ki, ne söyleyeyim. Sen konuşsana’ diyen yok. İmralı ile ne pazarlıklar yapıyorsun bilen yok. Örgütle sanki devletmiş gibi esir değişimi yapıyor tık yok. Bu kadar malzeme varken medyanın ve bu adamların (AKP’lilerin) tuzağına düşülmesini anlamıyorum.

Haberin Devamı