Gazete Vatan Logo

İstanbul Emniyeti Hasdal’a taşınacak

Vatan Caddesi’ndeki emniyet müdürlüğünün taşınacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hasdal’da yeni emniyet külliyemizi inşa edeceğiz. Burası, çok daha farklı hizmetlerin verileceği bir imkana sahip olacak” dedi

İstanbul Emniyeti Hasdal’a taşınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazını Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nde kıldıktan sonra, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına motosiklet teslim törenine katıldı. Dolmabahçe Saat Kulesi’nin önündeki tören alanına yürüyerek gelen Erdoğan’ı jandarma, polis ve bekçilerden oluşan güvenlik görevlileri selam vererek karşıladı.

‘Kanları yerde kalmadı’

Yeni göreve başlayan bekçilere başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “520 bekçimize de yeni vazifelerinde başarılar temenni ediyoruz. Son iki yılda verdiğimiz 988 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugüne kadar hiçbir şehidin kanını yerde bırakmadık. İnlerine girdik, giriyoruz. Bunların kökünü kazımakta kararlıyız. Bu milletin huzurunu, gururun çiğnemeye kimsenin hakkı yok. Bu ülkeyi bölmeye de kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

Son yayınlanan kararnameyle uyuşturucuyla ilgili ağırlaştırılmış yaptırımlar getirildiğini belirten Erdoğan, “Eczanelere varıncaya kadar gideceğiz. Captagon vesaire bunların satıldığı yerlerin araştırılması noktasında kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Okullarımız çevresinde uyuşturucu noktasında faaliyet gösteren bütün bu soytarılara bu alçaklara bu millet düşmanlarına karşı ben, güvenlik güçlerimizin ciddi operasyonlar ile bunları toparlayıp adalete teslim edeceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

FETÖ’nün verdiği zarar

“’Hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz’ diyerek sözü FETÖ’ye getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yapılması gereken önce içerinin temizlenmesidir. FETÖ’nün ülkemize verdiği en büyük zararlardan biri de polis ve jandarma teşkilatlarına verdiği zarardır. Bu eksikleri suratle gideriyoruz” diye konuştu.

Hasdal’da yeni emniyet külliyemizi inşa edeceğiz” diyen Erdoğan şöyle devam etti. “Bu yeni emniyet külliyemizde İstanbul Emniyet Teşkilatımız inşallah çok daha verimli, çok daha farklı hizmetlerin verilebileceği bir imkana kavuşacak ve burası gerek büyüklüğü itibarıyla gerek ihtiyaca cevap verme noktasında, ihtiyaca göre bir projelendirmeyle gayet güzel bir külliyeye İstanbul inşallah kavuşmuş olacak.”

Haberin Devamı

Çapa da taşınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklaması gözleri yeniden Hasdal’a çevirdi. Geçen Mayıs ayında Çapa Tıp Fakültesinin mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, yeni fakülte binasının adresi olarak da Hasdal’ı vermişti. Bölgede henüz bir inşaat çalışması başlamadığı görüldü.

Torunuyla geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazına torunu Ömer Tayyip Erdoğan’ı da götürdü. Erdoğan’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da eşlik etti. Bilal Erdoğan’ın oğlu Ömer Tayyip’le birlikte kalabalığı selamlayan Erdoğan, Arap turistlerin de ilgi odağıydı.