Gazete Vatan Logo

‘Gazeteciler takip ediliyor!’

Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan sözler...

‘Gazeteciler takip ediliyor!’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmralı görüşme tutanaklarının yayınlanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı, “Sızdıranı ya medya açıklasın ya ben açıklarım” sözlerini, “Tam bir skandal” sözleriyle değerlendirdi. CHP lideri önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ardından İstanbul’a gitmeden VATAN’ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, TBMM’ye sevk edilen 4. Yargı Paketi’ne ilişkin, “İçinde bir şey yok. Beklentilerin altında. 5. paket gelecek herhalde... Her paketin ardından tutuklanan gazeteciler artıyor” dedi.

‘Önemli olan içerik’

Başbakan Erdoğan’ın, İmralı tutanaklarına ilişkin “Medya dünyasından bazı arkadaşlar açıklayabilirler. Onların açıklaması gerekir. Açıklamazlarsa biz açıklamak durumunda kalırız” sözlerine tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Çok vahim bir açıklama. Demek ki gazetecileri takip ediyorlar. Demek ki istihbarat örgütlerine gazetecileri takip ettiriyorlar. Nereden açıklayacak yoksa... Ya Başbakan’ın özel istihbaratı var ya da istihbarat örgütleri gazetecileri takip edip, Başbakan’ı bilgilendiriyor. Vahim bir durum, çok büyük bir skandal. ‘Tutanakları sızdıranı basın mensubu açıklasın ya da ben açıklayacağım’ demesi, tam bir skandaldır... Vahim bir olay. Kimse içeriği konuşmuyor, kim sızdırdı o konuşuyor. Önemli olan içerik...” dedi.

Bakan Çelik’e tepki

Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in asgari ücrete ilişkin “800 lira iyi paradır” sözlerine de sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bunu demek, asgari ücretlilerle alay etmektir. Bunu Çalışma Bakanı’nın dillendirmesi, daha da vahim bir durumdur. Bütün asgari ücretliler isyan etmeli. Bakan aylık 800 lira ile geçinsin de görelim. Altında makam aracı var. Otobüs parası vermiyor, her şey emrinde. Yine de 800 lira versinler o da cep harçlığı olsun ve geçinsin. Daha iyi anlar o zaman neyin ne olduğunu.”



Ara Güler’e poz verdi

CHP lideri dün ünlü fotoğrafçı Ara Güler ile görüştü. İTÜ Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezi’ndeki görüşmede Ara Güler, daha önce çektiği Kılıçdaroğlu fotoğraflarını gösterdiği ve bahçede yeni fotoğraflarını çekti.

‘Barış ortak taleptir’

Kılıçdaroğlu, 8 Mart dolayısıyla düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileriyle Maçka’daki Swiss Otel’de bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, “Kadınlar barış sürecine elbette ki katkı vermeliler. Hangi anne çocuğunun ölmesini ister. Barış bu toplumun ortak talebidir. Barışı hep beraber desteklemek zorundayız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu toplantıda, öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin annesi Fadiem Göktepe’ye özel ilgi gösterdi.

Haberin Devamı