Gazete Vatan Logo

Emine Erdoğan anneliği anlatacak

Annelik konusunda ders verecek”

ESENLER Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle ‘Anne Üniversitesi’ kurdu. Esenlerli kadınlar, üniversite öğretim üyelerinin katıldığı üniversite programına 13 Ekim’de başladı. YTÜ’nün Davutpaşa Kampüsü’ndeki programda katılımcı annelere, düşünce, sanat-toplum, iletişim becerileri, girişimcilik,

çevre bilinci ve sağlık bilgisi ile, eğitimde ailenin rolü ve ev ekonomisi dersleri verildi. İki aylık eğitimin ardından Anne Üniversitesi ilk mezunlarını veriyor.

Ders verecek

İlk etapta 65 Esenlerli kadınının katılım sertifikası alacağı programın onur konuğu olan Emine Erdoğan, hem mezuniyette hem de ikinci etabın startının verileceği 8 Aralık’taki törende ‘anneliği’ anlatacak. Programa Emine Erdoğan’ın yanısıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş da katılacak. Anne Üniversitesi projesini uygulayan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Amacımız Esenlerli kadınlara, annelere özgüven ve vizyon kazandırmak. Ailenin taşıyıcı unsuru annelerdir. Bu projeyle, annelere ‘nasıl yemek pişirsin, nasıl ütü yapsın’ı değil, iletişimden sanata kadar çeşitli konularda vizyon kazandırmak istiyoruz. İlk mezuniyetimize Emine Erdoğan da katılarak, annelik konusunda ders verecek” dedi.

Haberin Devamı