Gazete Vatan Logo

CHP'den Yargıtay'a Canan Kaftancıoğlu yazısı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Yargıtay Başsavcılığı tarafından siyasi parti üyeliğinin düşürülmesinin ardından CHP, Başsavcılığa bir yanıt yazısı gönderdi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzasıyla kaleme alınan yazıda, başsavcılığın kararından dönmesi istendi.

CHP'den Yargıtay'a Canan Kaftancıoğlu yazısı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliğinin düşürülmesi ve bu işlemin parti siciline işlendiğinin CHP'ye tebliğ edilmesinin ardından CHP, başsavcılığa yanıt yazısı gönderdi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzalı yazıda, kararın anayasa, siyasi partiler ve Türk Ceza Kanunu'na aykırı olduğu savunularak bu karardan dönülmesi istendi.

Kaftancıoğlu, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak" ve "cumhurbaşkanına hakaret suçlarından aldığı 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. Yazıda, alınan cezanın infazı sürecinde parti üyeliğinin etkilenmeyeceği savunuldu. Ayrıca cezanın parti üyeliğinin düşmesine sebep olacağı varsayılsa bile, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ancak Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak CHP'ye ihtar verilmesini isteyebileceği, mevcut yasalara göre bu ihtar kararına uymamanın da hukuki bir yaptırımının bulunmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yazıda son olarak, "Temennimiz, hukuka aykırı, yanlı kararınızdan derhal dönmenizdir" denildi.