Gazete Vatan Logo

Başbakan'a şiirli cevap

Bahçeli ilk grup toplantısını yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Büyük Kongresi’ne katılan Irak’ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin ’Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganıyla karşılanmasını eleştirerek, "Herhalde İmralı canisi de salonda olsaydı omuzlara alınır, bir süre sonra da uygun bir yerden milletvekili yapılmak için düğmeye basılırdı" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, TBMM’nin 24. Dönem 3. Yasama Yılı’nın ilk grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Ortadoğu’nun diken üstünde olduğunu söyleyerek, İslamofobi eğilimleri ve Hz. Muhammed’e yönelik iftiraların Müslüman coğrafyasındaki tansiyonu yükselttiğini ancak tepkilerdeki ölçü ve ayarın kaçtığını kaydetti.

Bahçeli, ardından hükümetin politikalarını eleştirdi. Hükümetin Türkiye’yi önce duraklamaya, ardından gerilemeye ve sonra da çöküş istikametine soktuğunu savunan Bahçeli, şunları söyledi:

"24. Dönem TBMM’de millet iradesini üstlenen siz saygıdeğer arkadaşlarımın tarihi bir vazifesi bulunmaktadır. Önümüzdeki ilk imtihan da, 17 Ekim 2012 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılması gündemde olan; Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Irak’ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla, sınır ötesi harek?t ve müdahalede bulunmasını düzenleyen tezkere kararıdır. MHP bu tezkereyi destekleyecek ve muhataplarından samimiyetle arkasında durmalarını isteyecektir."

"MADALYALI ASKER HAPİSTE, ELİ KANLI KATİL KEYİFTEDİR"

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın TBMM’deki görevini yerine getiremediğini anımasatan Bahçeli, Engin Alan’a bir kez daha destek çıkarak şöşyle konuştu:

"Yeni yasama yılına MHP İstanbul milletvekili Engin Alan’dan mahrum bir halde başladık. Alan maalesef sözde darbe iddiaları kapsamında esarete mahk?m edilmiş ve özgürlüğü elinden alınmıştır. PKK militanları dağda, yandaşları şehirde, siyasi uzantıları Meclis’tedir; gelin görün ki ’TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası’na ve ’TSK Başarı Madalyası’na sahip Alan içeridedir. Suçluluğu ispat edilen, suçu sabit görülen, hain eylem ve niyetleri ayan beyan ortada duran kara vicdanlılar her tarafta cirit atmaktadırb. Şu talihin işine bakınız ki sayın Alan ve arkadaşları gerçek darbe heveslilerinden ayıklanmadan mahpus haldedir. Bize göre hüsran ve hezimet dolu gelişmelerin kısaca özeti şu şekildedir: Madalyalı asker hapiste, eli kanlı katil keyiftedir. TSK terörist yuvası, Kandil barış yurdudur."

Öte yandan Bahçeli, TBMM’nin açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül’ün ’tutuklu milletvekillerinin haklarında kesin karar verilene kadar görevinin başında olması gerektiği’ söylemesini ’yerinde ve makul bir tavır olarak gördüğünü’ ifade etti.

"BAŞBAKAN KONGRE’DE YENİ HİÇBİR ŞEY SÖYLEMEDİ"

Başbakan Erdoğan AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi’nde 2.5 saatlik bir konuşma yaptığını hatırlatan Bahçeli, "Bu kadar uzun konuşup da aslında bir şey söylemeyen ikinci bir siyasetçiye herhalde tesadüf etmek imk?nsızdır. Kongre öncesinde pompalanan beklentiler, yükseltilen heyecan dalgası Arena Spor Salonu’nda suya düşmüş, vizyon ve hedef kısırlığı her yünüyle kendisini göstermiştir. Başbakan Erdoğan kongre konuşmasında yeni hiçbir şey söylememiştir. Başbakan Erdoğan günü, anı ve durumu kurtaran, ayağının önünü dahi göremeyen bir körlüğü adeta ilan etmiştir. ’Büyük millet, büyük güç, hedef 2023’ sloganının boş, anlamsız ve dayanaksız olduğu açıkça görülmüştür. ’2023 Siyaset Vizyonu’ ezberlerin tekrarından, kuru vaatlerden ve dar kalıplardan ibaret kalmış, Türkiye’yi dibine çöktüğü buhrandan çıkaracak kıvrılış ve yöneliş emareleri gösterememiştir" diye konuştu.

"SANKİ AKP KONGRESİ KANDİL’DE PEŞMERGE GÖZETİMİNDE YAPILMIŞ"

MHP Lideri, Barzani’nin Ak Parti Kongresi’ne davet edilmesini eleştirerek, kongreye bu nedenle katılmadıklarını da açıkladı. Barzani’nin ziyaretinin zamanlanmasına da dikkat çeken Bahçeli şunları söyledi:

"Irak’ın kuzeyinden dostu ve kardeşi peşmerge başı Barzani’yi tam da Kürdistan haritalarının çarşaf çarşaf yayınlandığı bir zaman diliminde, parti kongresine davet ederek onur konuğu yapması şaşırtıcı görülmemelidir. Düşünebiliyor musunuz, PKK’nın aşı, ekmeği ve himaye edeni peşmerge AKP kongre salonunda el üstünde tutulmuş ve Başbakan tarafından da hasretle kucaklanmıştır. Şu çürümüşlüğe bakınız ki, peşmerge başı cumartesi PKK’lılarla, pazar da AKP’lilerle yanak yanağa, dize dize oturmuştur. Sanki AKP kongresi Kandil’de ya da Erbil’de peşmerge gözetiminde yapılmıştır. Barzani bekleneni yapmış; kendi diliyle yaptığı konuşmasında, katille kahramanı bir ve aynı kalıba sokmuş ve Türk-Kürt ayrımının fişeklerini AKP’lilerin gözleri önünde bir kez daha patlatmıştır. Herhalde İmralı canisi de salonda olmuş olsaydı omuzlara alınır, bir süre sonra da uygun bir yerden milletvekili yapılmak için düğmeye basılırdı."

"ANA DİLDE KAMU HİZMETİ FEDERASYONA SÜRÜKLER"

AK Parti’nin 2023 Vizyon’u kapsamında hedeflediği icraatları eleştiren Bahçeli, anadilde savunmanın sorun olmaktan çıkarılmasının ve anadilde kamu hizmetlerine erişimi sağlanmasının Türkiye’yi hızla federasyona sürükleyeceğini öne sürdü.

Başbakan Erdoğan’a seslen Bahçeli, "BDP; PKK ve İmralı derken yanlıştır da, AKP bunlarla konuşma ve görüşme arayışları içinde olması mı meşru ve mantıklıdır? Gerçekten de Başbakan Erdoğan’ın ’Parlamentoda gereği neyse yapacağız’ sözlerinin ne kadar doğru olduğunu çok yakın bir zaman içinde görmek mümkün olacaktır" dedi.

Bahçeli, CHP’nin de PKK ve Oslo konularında kafa karıştıran söylemlerde bulunduğunu ifade ederek, bu siyasetin AK Parti’nin eksik kalan yanlarını tamamladığını savundu.

"TEKERİ DÖNMEYEN BİR ARAÇTA NE HIZ, NE FREN YAPILAMAZ"

Bahçeli, son yapılan elektrik ve doğalgaz zamlarının vatandaşı çok zor durumda bırakacağını söyleyerek hükümetin ekonomi politikarılarını eleştirdi. Vatandaş uçurumun kenarındayken, bakanların şoför koltuğunda itişmeye ve didişmeye başladığını söyleyen Bahçeli, "Kayserili aç, Mersinli yoksul, Diyarbakırlı evsiz, İzmirli çaresiz, Rizeli işsiz, Erzurumlu parasız; ama AKP har vurup harman savurmaktadır. Direksiyonu bulunmayan, şanzımanı dağılmış, tekeri dönmeyen bir araçta ne hız, ne fren ne de başka bir şey yapma şansınız ne yazık ki bulunmamaktadır" diye konuştu.

ERDOĞAN'A ŞİİRLE CEVAP

Başbakan kongrede, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bir de şiirini okumuştur. Ona Ersoy'un bu şiiriyle cevap veriyorum:

Irzımızdır çiğnenen evladımızdır doğranan
Hey sıkılmaz ağlamassan bari gülmekten utan

Haberin Devamı