Gazete Vatan Logo

Sırrı Süreyya Önder'den flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la çözüm süreci üzerine görüşme yapan HDP heyeti açıklamalarda bulundu.

Grup adına açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder'in açıklamaları şöyle:

Siyasi tarihimizde böyle bir müzakere süreci yok. Bu aşamadan sonra çözüm süreci kapsamında bununla bağlantılı olarak ne giriyorsa Sayın Öcalan'ın katkılarıyla yeni bir sürece girdiğimizi söyleyebiliriz. Bu bütün meseleler çözüldü anlamına gelmiyor.Bu süreçte diyalog kanallarının kapanmaması ve hangi başlıklar ve yöntemle ilerleneceği konusunda belli bir mutabakata varıldı.İmralı'ya gideceğiz daha sonra KCK yetkilileriyle görüşeceğiz. Ayın 3'ü, 5'i gibi kavramları artık bizden duymayacaksınız. Çok seri bir çalışma ve görüşme trafiği başlayacak.

Katkısını alacağuımız herkesle görüşeceğiz. Biz bu meseleyi çözeceğiz. Biz böyle diyoruz, hükümet şöyle diyor' meselesi ağırlıklı olarak kavramlara yüklenen anlamların karıştırılması anlamına geliyor. Savaştan nemalananlarla da mücadele ediyoruz. Halktan hiçbir şey saklanmamsı gerektiğini düşünüyoruz. Leyla Zana ile birlikte Kandil'e gideceğiz.

Özerklik bu toprakların yabancısı olduğu bir durum değil. Bizim özerklikten ne anladığımız, bunun nasıl kurumsallaştırılabileceği konusunda en yetkin çalışmamız yeni Anayasa Komisyonu'ndadır.

Haberin Devamı

HDP parti olarak seçime gidecek. Z’ye kadar planımız var, sadece B’ye kadar planımız yok. Biz partimize, çalışma gücümüze güveniyoruz. Anketlere de güveniyoruz. Bizim 11,8 bandında olduğumuzu gösteriyor. Biz yüzde 60’da alsak bu barajlar demokratik değildir, her türlü demokratik zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz." Ama biz %60 da alsak barajlar demokratik değildir.Halkı karar alım süreçlerine ne kadar katarsanız o kadar demokratikleşirsiniz. Bizim istediğimiz bir bölge, bir halkla sınırlı değil.