Gazete Vatan Logo

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü E-Devlet sistemi kullanılarak alınabilir. Hizmet dökümüyle sigortalı olan kişinin sigorta bilgilerine erişim sağlanabilir. SGK hizmet dökümü ile prim sorgulaması ve emekli maaşı sorgulama gibi işlemler de yapılabilir. E-Devlet ile SGK hizmet dökümü nasıl alınır? SGK hizmet dökümü ne için kullanılır?

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü E-Devlet sistemi ile alınır. E-Devlet sisteminden SGK hizmet dökümü dışında birçok kamu kurumu hizmetine de erişim sağlanabilir. 33 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısının olduğu E-Devlet sistemi, iki binin üzerinde hizmeti vatandaşlara sunuyor. Kayıtlı kullanıcılar tarafından E-Devlet ile en çok işlem yapılan kurumlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından E-Devlet sistemi üzerinden sunulan hizmetlerden ise en çok işlem yapılan SGK hizmet dökümü sorgulamadır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olan kişiler tarafından alınabilen, sigortalı kişilerin sigorta ve prim bilgilerinin bulunduğu belgeye SGK hizmet dökümü belgesi denir. SGK hizmet dökümü belgesi 4A, 4B ve 4C olarak üç kısma ayrılır. Eski sisteme göre Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet dökümü belgesi, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet dökümü belgesi ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet dökümü belgesi alabilir. SGK hizmet dökümü belgesi mahkeme gibi resmi kurumlarda ve vize alma süreçlerinde de kullanılabilir bir belgedir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİNDE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

SGK hizmet dökümü belgesinde yer alan bilgiler şunlardır;

Sigortalıya ait çalışılan gün sayısı

Sigortalının temel bilgileri

İlk kez girilen işin giriş ve çıkış tarihleri

Sigortalının hangi aylarda sigortasının ödendiği bilgisi

Sigortalı olarak geçen dönemde yerine getirilmiş olan hizmetler

Sigortalının hangi aylarda primlerinin yattığı bilgisi

Sigortalının, çalıştığı şirketin bilgileri

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BELGESİ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi ile alınır. E-Devlet sisteminden işlem yapılabilmesi için sisteme giriş yapılması gereklidir. Giriş işlemi için kullanılabilecek olan seçenekler şunlardır; E-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, mobil imza, E-imza ve internet bankacılığıdır. E-Devlet sisteminde kayıtlı olan kullanıcılar tarafından en çok kullanılan giriş seçeneği E-Devlet şifresi ile giriştir. E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi alabilirsiniz. Şifre size 2 Türk Lirası ücret karşılığında kapalı zarf içinde verilir. Sisteme www.turkiye.gov.tr internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresi ile giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra da ekranın sol kısmında yer alan menü kullanılarak e-Hizmetler bağlantısından Sosyal Güvenlik Kurumu bağlantısı açılır. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet menüsü kullanılarak 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü belgelerine ulaşım sağlanabilir. İstenildiği takdirde sistem üzerinden SGK hizmet dökümü belgesi yazıcıdan çıktı olarak da alınabilir.

Haberin Devamı