Gazete Vatan Logo

SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SGK hizmet dökümü alma işleminizi artık çok kolay biçimde yapabiliyorsunuz. SGK hizmet dökümü sonucunda hem SGK prim sorgulamanızı hem de SSK sigorta sorgulamanızı yapmış oluyorsunuz. Bu sorgulama işlemlerini daha detaylı olarak haberimizde inceleyebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İnternet kullanımının artması ve internet kullanımının cep telefonlarına kadar inmesi sonucu artık birçok işlem için sanal hizmetler hayata geçirilmiştir. Artık bu sanal işlemler ile birlikte sizde zaman kaybı yaşamadan birçok işleminizi hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilecek ve oluşacak olan zaman kaybının önüne geçmiş olacaksınız. Zaman bizler için şuanda en önemli kavramdır. Zaman kavramının hayatımızda bu kadar önem kazanması sonucu ise artık zaman kaybı yaşamamak için çaba harcarız. İşte tam bu noktada SGK hizmet dökümü hakkında bilgi sahibi olmak için eskiden olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmenize gerek yoktur. Sizde SGK hizmet dökümü işlemini bir devlet kapısı olan E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Biz bu haberimizde sizlere SGK hizmet dökümü hakkında bilgi vereceğiz. Sizde SGK hizmet dökümü hakkında bilgi sahibi olmak için bu haberimizden yararlanabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

Haberin Devamı

SGK SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

SGK hizmet dökümü işlemini yerine getirmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Ancak E-Devlet sistemine giriş yapmış olmanız işlem yapabileceğiniz anlamına gelmez. Sistem üzerinden işlem yapabilmek için E-Devlet şifresi sahibi olmanız gerekmektedir. Sizde E-Devlet sistemi üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları takip ediniz. SGK hizmet dökümü için ;

İlk olarak yapmanız gereken turkiye.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır.

Bundan sonraki adımda ise karşınıza çıkacak olan sayfada sağ üst bölümde yer alan "E-Hizmetler" başlığı yazan bölüme tıklamanız gerekmektedir.

Bu işlemi de yerine getirdikten sonra bir diğer adımda yeni karşınıza çıkacak olan sayfanın sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Eğer işlem yaparken zaman kaybı yaşamadan işlem yapmak istiyorsanız sayfanın sağında bulunan harflerden "S" harfini seçiniz.

Haberin Devamı

Açılacak olan sayfada seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu" seçeneğine geliniz.

Bundan sonraki adımda bu sayfada yer alan, "4A Hizmetler" "4B Hizmetler" "4C Hizmetler" şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Bundan sonraki adımda ise ilgili alanlara E-Devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir.

Tüm bu işlemlerden sonra son olarak, açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü yapınız.

SGK Sorgulama

SGK sorgulama işlemini de tıpkı SGK hizmet dökümü işleminde olduğu gibi online olarak yerine getirebilirsiniz. SGK sorgulama işlemi için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Ancak E-Devlet sistemine giriş yapmış olmanız bu sistem üzerinden işlem yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Çünkü E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmeniz için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Sizde işlem yapmak istiyor anacak şifre sahibi değilseniz şifre almak için size en yakın PTT şubesine başvuruda bulunabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile PTT şubesine gittiğiniz zaman 2 TL işlem ücreti karşılığında şifre sahibi alabilirsiniz. Şifre sahibi olduktan sonra artık sizde E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabildiğiniz uygulamalardan birisi de SGK sorgulamadır. SGK sorgulama için aşağıda yer alan adımları izlemeniz yeterlidir. SGK sorgulama için ;

Haberin Devamı

İlk olarak turkiye.gov.tr resmi internet adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Bundan sonraki adımda ise sisteme giriş yapabilmek için sizden istenilen E- Devlet şifrenizi istenilen bölüme yazmanız gerekmektedir.

Bundan sonraki adımda ise açılacak sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Bu adımları yerine getirdikten sonra bir sonraki adımda ise yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Sorgulama

SSK sorgulama işlemini yerine getirmek istiyor ama meydana çıkacak olan zaman kaybından dolayı bu işlemini erteliyorsanız sizde daha hızlı ve pratik olan E-Devlet sistemi üzerinden SSK sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. Sizde SSK sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden yapmak istiyorsanız bu haberimizden yararlanabilirsiniz. SSK sorgulama için ;

ilk olarak turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Bundan sonraki adımda ise açılacak olan sayfada sağ üst kısımda yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklamanız gerekmektedir.

Bu bölüme girdikten sonra açılacak olan sayfada hangi işlemi yapmak istiyorsanız o işlemin baş harfine sol tarata bulunan bölümden tıklayınız. SSK sorgulama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında yer aldığı için “S” harfine tıklamanız gerekmektedir.

Bu işlemi de yerine getirdikten sonra bir sonraki adımda yapmanız gereken işlem Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında yer alan 4A sorgulama başlığına tıklayınız. Bu bölüme tıkladıktan sonra artık SSK sorgulama işlemini yerine getirebilir ve gerek duyduğunuz her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.