Gazete Vatan Logo

SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işlemini yapabilmek ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü alarak SSK Borç Sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en iyi kullanan kurumların başında gelir. Son yıllarda gelişe internet teknolojisine ayak uydurarak her yıl internet uygulamalarını geliştirmektedir. Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapabileceği çoğu işlemi artık Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması olan E-SGK internet sayfasından gerçekleştirebilir. E-SGK internet uygulamasından da ulaşabileceğiniz bir hizmet SGK hizmet dökümü belgesidir. SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabileceğiniz gibi ayrıca internet üzerinden E-SGK uygulamasından veya E-Devlet sisteminden ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan vatandaşların sigorta ve emeklilik bilgilerinin bulunduğu belgedir. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu altında ne kadar çalıştığınızı, ne kadar sigortanızın yattığını, ilk sigortalı işe giriş çıkış tarihiniz, SSK prim ödenen gün sayısı gibi bilgilerin hepsini ulaşabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar her ay düzenli olarak prim veya sigorta yatırmalıdır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca yatırılması gereken prim ve sigortalar tamamlandıktan sonra ve vatandaşın emeklilik yaşı geldikten sonra vatandaşı emekli yapabilir. Vatandaş emekli olduktan sonra yatırdığı sigorta ve prime göre emekli maaşı alabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan vatandaşlar için bazı programlar geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum, emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama, SGK borç sorgulama gibi programlar sayesinde vatandaşlar hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Bu programları kullanabilmek ve hesaplama yapabilmek için bazı sigorta ve emeklilik bilgilerine ihtiyaç vardır. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olup Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan bütün vatandaşlar bu belgeye ulaşabilmektedir. Bu belge ile birlikte vatandaşlar sigortalı olarak ilk işe giriş ve çıkış tarihlerini, ne kadar sigortalı olarak çalıştıklarını, Bağ-Kur kurumuna bağlı şekilde ne kadar çalıştıklarını, hangi aylarda ne kadar prim yatırdıklarını, SSK prim ödenen gün sayısını, çalıştıkları iş yerlerinin hangi aylarda sigortalarını yatırdıkları gibi bilgilerin hepsini öğrenebilirler. O yüzden bu belge Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar için önemli bir belgedir.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş işlemine E-Devlet ana sayfasında bulunan sisteme giriş linkine tıklayarak başlayabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik doğrulama sayfasına giriş yaptığınızda bu bölümde 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yollarından bir tanesi olan E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtikten sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Diğer giriş yollarından bir tanesi ise mobil imza ile giriş seçeneğidir. Mobil imza seçeneği ile giriş yapman için öncelikle cep telefonunuzun ve hattınızın mobil imza desteğini kaldırması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Eğer üzerinizde kayıtlı bir mobil imza bulunuyor ise bu giriş seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu giriş seçeneği ile giriş yapmak için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girdikten sonra son olarak GSM operatörünüzü seçmeniz gerekmektedir. Tüm bu bilgileri girdikten sonra ilerle seçeneğini seçerek giriş işlemine devam edebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş seçeneklerinden bir tanesi de elektronik imza ile giriş seçeneğidir. Bu seçenek ile giriş yapmanız için şahsınıza ait bir elektronik imzanın bulunması gerekmektedir. Şahsınıza ait elektronik imza kartınız ile kimliğinizi doğruladıktan sonra bu sayfada kart tipini seçmelisiniz ve son olarak da giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine son giriş seçeneği ise T.C. kimlik kartı ile giriş seçeneğidir. Bu sayfada giriş seçeneğini seçtikten sonra giriş işlemine devam edebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesi ve SSK sorgulaması için ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sistemine kayıtlı bütün hizmetler yer almaktadır. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt seçeneklerinden SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı