Gazete Vatan Logo

SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleri nereden yapılıyor?

SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleri E-Devlet üzerinden yapılan işlemlerdendir. Aynı zamanda buradan kredi kartınız ile borç ödemenizi de gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

SGK, GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleri nereden yapılıyor?

Vatandaşların son derece pratik ve kolay bir şekilde SGK borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulamasında vatandaşların kuruma olan en güncel borçları dahi görüntülenebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK sigortası mükellefleri tarafından en çok kullanılmakta olan online hizmet uygulamalarının başında web tahsilat uygulaması geliyor. Dijital platform üzerinde en aktif devlet kurumu pozisyonunda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı, vatandaşların son derece hızlı, kolay ve modern standartlarda pek çok sigorta işlemini gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetlerinin günün her saatinde son derece pratik bir şekilde kullanılabiliyor olması, vatandaşların SGK borç sorgulama işlemlerini günün her saatinde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Bu sayede de vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na borçlarının olup, olmadığını öğrenebilmek ya da olan borçlarının ayrıntılarına ulaşabilmek için kurumun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde uzun saatler sürebilecek sıra bekleme, yoğun evrak işlemlerinden oluşan bürokrasi koşturması ve bu zaman dilimini kısıtlayan mesai saatleri koşulları altında gerçekleştirebilmek mücadele etmek zorunda kalmıyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun web tahsilat uygulama sayfasına onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/ adresinden erişim sağlayabilen vatandaşlar SGK borç sorgulama işlemlerini kolaylıkla yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Bu işlemlerinizi ise online olarak yapacak olduğunuz işlemleri sadece bir yolla gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntem ise E-Devlet uygulamasıdır. SGK borç sorgulaması için web tahsilat uygulamasını açan vatandaşlar e-Devlet giriş sayfasına yönlendiriliyor. E-Devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlemler için yapmanız gereken bazı durumlar mevcuttur. Vatandaşların internet üzerinden borç sorgulama yapabilmeleri için öncelikle en yakınlarında bulunan merkez bir PTT şubesinden e-Devlet şifresi temin etmemiz gerekir. Bu şifreyi aldıktan sonra da sisteme giriş yapıp, e-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu başlığının alt başlıklarından SGK, GSS ve BAĞ KUR borç sorgulama başlığına tıklayınız. Burada girmeniz gereken bilgileri girip bağlı olduğunuz kurumu seçiniz. Sonrasında ise sorgulama işlemini başlatınız.Ekranda en yeni ve de en güncel GSS, SGK, BAĞ KUR borç sorgulama sonuçlarına ulaşmış olacaksınız. Böylece oldukça kısa bir zaman dilimi içinde borç sorulama işlemini yapıp, en doğru bilgilere dakikalar içinde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Genel Sağlık Sigortası prim borçlarınızı da bu sistem üzerinden yapabilirsiniz.

GSS borç sorgulama için sorgu türü kısmından diğer ödemeleri, sorgu tipi kısmından GSS Prim seçimlerini seçmeniz ve TC kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Güvenlik kodunu da girerek bu işlemi gerçekleştirebilme imkanına sahip olacaksınız. E-Devlet kimlik doğrulamasını yapan vatandaşlar Bağkur borç sorgulama işlemleri için sayfa içerisinde kendisinden istenen kısımları doldurarak, en güncel Bağkur borç durumuna ulaşabiliyor. Bu kapsamda Bağkur borç sorgulama işlemleri sorgu türü kısmında 4B sigortalı ödemeleri, sorgu tipi kısmında sorgulama tipi ve Bağkur sicil numarası kısımlarının doldurulmasıyla gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı