Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulamanızı yaparak BAĞ-KUR borcunuzu ödeyin

SGK borç sorgulama artık tek bir portal üzerinden yapılmaktadır. Bu işlemleri yaparak prim borcunuzu öğrenebilir ve ödeyebilirsiniz. Bu işlemi nasıl ve nereden yapacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

SGK borç sorgulamanızı yaparak BAĞ-KUR borcunuzu ödeyin

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetlerine ağırlık vermesi ile birlikte sigorta mükellefleri sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor, işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Özellikle vatandaşın artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan işlemleri için kurum binasına gitme zorunluluğunu ortadan kaldıran ve internet kolaylığında sigorta işlemlerinin gerçekleştirilebilmesine olanak veren kurumun dijital platform üzerindeki dijital online hizmet uygulamaları, günümüzde vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SGK web tahsilat uygulaması ise sigorta mükelleflerinin SGK borç sorgulama işlemlerinde de internet hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfasında vatandaş GSS, Bağkur ve SSK kapsamında herhangi bir prim borcunun bulunup, bulunmadığını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüzde modern Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılan başlıca Sosyal Güvenlik Kurumu dijital hizmet uygulamaları arasında öne çıkıyor. Modern teknoloji ile birlikte günlük yaşamın her alanında kendisine yer bulan internete erişimin bulunulan her yerden mümkün olması, vatandaşın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulamasına kolaylıkla ulaşarak SGK borç sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan dijital hizmetleri sayesinde sigorta mükellefleri artık kurumun ile ve ilçelerde bulunan kurum binalarına gitmek zorunda kalmıyor ki bu durum vatandaşa sigorta işlem ve sorgulamalarında önemli zaman tasarrufları ve kolaylıklar sağlıyor.

Haberin Devamı

Günümüzün modern akıllı teknolojileri ile bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabilen vatandaşlar, internet üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulamasını kullanarak sadece dakikalar içerisinde SGK borç sorgulama işlemlerini tamamlayarak, kuruma herhangi bir prim borcunun olup, olmadığını kontrol edebiliyor. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette hizmet veren SGK web tahsilat uygulaması sayesinde vatandaş günün her saatinde mesai saati sorunu olmadan borç durumunu öğrenebiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan SGK web tahsilat uygulama sayfasında sadece SSK sigortasına ilişkin olarak değil aynı zamanda da Bağkur borç sorgulama işlemleri de Bağkur sigorta mükellefleri tarafından kolaylıklar gerçekleştiriliyor. Özellikle Bağkur sigortalısının aylık olarak düzenli şekilde ödemeleri gereken Bağkur prim ödemelerinde yaşadıkları aksaklıklar ve gecikmelerde yüksek faiz oranlarına maruz kalmaları ve ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanamamaları nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan dijital Bağkur borç sorgulama uygulaması SGK web tahsilat uygulaması oldukça önemli bir avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilen ve tüm ülkede her vatandaşın sosyal güvence kapsamı altına alınmasını amaçlayan Genel Sağlık Sigortası dahilinde kuruma yapılması gereken prim ödemelerine ilişkin olarak da GSS borç sorgulama yapılabiliyor. Özellikle Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir tespiti yaptırmaması nedeniyle en yüksek GSS prim oranından borçlandırılan veya GSS primi devlet tarafından karşılanmayan vatandaşların GSS prim ödemelerini yapmamaları veya gecikmeleri durumunda oluşan GSS prim borcunu SGK web tahsilat uygulama sayfasında yapacakları GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor.