Gazete Vatan Logo

SGK borç sorgulama yaparak BAĞ-KUR borcunuzu nasıl öğrenirsiniz?

SGK borç sorgulama işlemi yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfada BAĞ-KUR borç sorgulama ve GSS borç sorgulama işleminizi yapmış olacaksınız. Bu işlemleri nasıl yapacağınıza dair bilgileri haberimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

SGK borç sorgulama yaparak BAĞ-KUR borcunuzu nasıl öğrenirsiniz?

Genel Sağlık Sigortası yani GSS kapsamında herhangi bir işte çalışmayan ve öğrenci olmayan kişiler gelirleri belli bir seviyenin altında ise sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilme imkanına sahiptir. Sizde herhangi bir kurum kapsamında prim yatırmıyor ve işsizseniz gelir testi yaptırmanız gerekmektedir. Gelir testi yaptırdıktan sonra eğer geliriniz belli bir seviyenin altında ise yani asgari ücretin 1\3’ ünden az ise sizde Genel Sağlık Sigortası yani GSS’ den yararlanabilrisiniz. Biz sizlere haberimizin ilk bölümünden GSS borç sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

GSS borç sorgulama için ;

• İlk yapmanız gereken www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmak olacaktır.

• Daha sonra yani bu bölüme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfanın sol üst kısımda yer alana E-Hizmetler bölümüne tıklayınız.

Haberin Devamı

• Bu bölüme tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada sol tarafta yer alan harflerden GSS borç sorgulama için Sosyal Güvenlik Kurumu başlığına gelmeniz gerekmektedir. Bundan dolayı “S” harfine tıklayınız.

• Bundan sonraki adımda ise Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında düzenlenmiş olan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama başlığını göreceksiniz. GSS borç sorgulama için bu bölüme tıklayınız.

• Daha sonra ise açılacak olan sayfada kimliğim şimdi doğrula butonuna basıp bir sonraki adımda TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara girerek GSS borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

BAĞ-KUR Borç Sorgulama

BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini de tıpkı GSS borç sorgulama işleminde olduğu gibi E-Devlet sistemi üzerinden online olarak yerine getirebilirsiniz. Sizde BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yerine getirmek ve bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizin bu bölümünden yararlanabilirsiniz. BAĞ-KUR borç sorgulama için ;

Haberin Devamı

• İlk olarak www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

• Daha sonra ise açılacak sayfada sol kısımda yer alan E-Hizmetler bölümene tıklayınız.

• Bu bölümde açılacak olan sayfada Sosyal Güvenlik Kurumu başlığını bulunuz. Bu bölümü bulduktan sonra ise kurumun başlığı altında yer alan 4B borç sorgula butonuna basınız.

• Bu adımı da yerine getirdikten sonra ise açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız.

• Bu butona bastıktan sonra ise açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girmenden sorgulama işlemini yapamazsınız. E-Devlet şifeniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek şifre sahibi olabilirsiniz.

• Şifre aldıktan ya da şifreniz varsa şifrenizi ilgili alana girdikten sonra sorgula butonuna basarak BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

SGK Borç Sorgulama

SGK borç sorgulama işlemin yapmak için ilk olarak www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada E-Hizmetler bölümüne giriş yapınız. Bu alanda Sosyal Güvenlik Kurumu başlığını bulunuz. Bu başlığın altında SSK borç sorgulama için 4A borç sorgulama BAĞ-KUR borç sorgulama için 4B borç sorgulama Emekli Sandığı borç sorgulama içinse 4C borç sorgulama alanlarına tıklayınız. Daha sonra kimliğimi şimdi doğrula butonuna basıp açılacak olan sayfada TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara girerek SGK borç sorgulama işlemini eksiksiz doğru bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı