Gazete Vatan Logo

Sel ve heyelan faciası! Ölü sayısı 177'ye çıktı!

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da cuma günü yaşanan sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 177'ye yükseldi.

Sel ve heyelan faciası! Ölü sayısı 177'ye çıktı!

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Sri Lanka'da 2003 yılı mayıs ayından bu yana en kötü sel felaketinin yaşandığını vurguladı.

Ülkenin güney ve orta kesiminde etkili şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda 177 kişinin öldüğünü, 109 kişinin kaybolduğunu belirten Millman, sellerde 768 evin tamamen kullanılamaz hale geldiğini, 5 bin 869 evin kısmen zarar gördüğünü söyledi.

Millman, ülkede yerlerinden 80 bin 409 kişinin de geçici olarak güvenli bölgelere yerleştirildiğini bildirdi.

Öte yandan, Sri Lanka hükümetinin uluslararası yardım çağrısı kapsamında Hindistan'ın hafta sonu üç gemiyle ülkeye yardım malzemesi ulaştırdığı, Çin, ABD ve Pakistan'ın da Sri Lanka'ya insani yardımda bulunduğu kaydedildi.

Ada ülkesi Sri Lanka'nın orta kesiminde geçen yıl mayıs ayında meydana gelen toprak kaymalarında 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Ülkede en kötü sel felaketi olarak nitelendirilen 2003 yılındaki sel ve heyelanlarda 250 kişi ölmüş, 10 bin ev harap olmuştu.

Haberin Devamı