Gazete Vatan Logo

Şehidin acı veren hikayesi!

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç’ün geçen 22 Haziran’da Reyhanlı’da yapılan düğünle evlendiği, henüz nikah defterini alamadığı belirtildi

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’nde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 8 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç, memleketi Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde toprağa verildi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı cenaze töreninde ’Hükümet istifa’ sloganları yükselince kısa süreli gerginlik görüldü. Polisler, yaklaşık 3 bin kişi arasında slogan atanları alandan uzaklaştırdı.

Askeri uçakla Hatay’a ulaştırılan şehit Selahattin Recep Güç’ün tabutu Reyhanlı İlçesi Bahçelievler Mahallesi’ndeki babasının evine getirildi. Burada baba Yusuf, anne Jale ve 2 aylık eşi Melisa gözyaşları arasında helalleşti. Daha sonra şehidin tabutu kortej eşliğinde Çifteminareli Camii’ne taşındı.

Buradaki cenaze namazına Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenaze törenine katılanlar arasında bulunan yaklaşık 30 kişilik grup ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ’Hükümet istifa’ diye slogan attı. Güvenlik güçleri ve gruptakiler arasında kısa süreli gerginlik görüldü. Güvenlik önlemi alan polisler, hükümet aleyhinde slogan atan kişileri alandan uzaklaştırdı. Ortamın yatışmasının ardından oğlunun cenazesini taşıyan askerlerin yanına gelen anne Jale Güç, "Sizler de benim çocuklarımsınız. Selahattin’imi götürmeyin" diyerek ağıt yakıp, gözyaşı döktü. Şehidin tabutu daha sonra askeri bando eşliğinde omuzlarda taşınıp, Bayır Mahallesi’ndeki Şehitlik’te dualar arasında toprağa verildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç’ün geçen 22 Haziran’da Reyhanlı’da yapılan düğünle evlendiği, henüz nikah defterini alamadığı belirtildi.

ŞEHİT BABASI: KİMSEYİ GÜLDÜRMEYECEĞİM

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü’nde BDP’lilerin ziyareti öncesi güvenlik önlemi için giden askerleri taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucunda şehit olan 9 askerden bir olan Jandarma Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç’ün acı haberi, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki baba evini yasa boğdu.

27 yaşındaki Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç’ün şehit olduğu haberini Reyhanlı Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Bülent Galbaz, Bahçelievler Mahallesi’nde oturan babası Yusuf Güç’e bildirdi. 2 ay önce Melisa Güç ile evlendiği bildirilen Uzman Çavuş’un babası Yusuf Güç, "Kimseyi güldürmeyeceğim, Vatan sağ olsun" dedi.

Acı haberi duyan yakınları da eve akın ederken, evin balkonuna da Türk Bayrağı asıldı. Selahattin Recep Güç’ün cenazesinin yarın Reyhanlı’da toprağa verileceği bildirildi.

ÇORUM - ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ÇORUM’DA TOPRAĞA VERİLDİ

ŞIRNAK’ta askerleri taşıyan minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu şehit olan askerlerden 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan’ın cenazesi gözyaşları arasında Çorum’un Karakeçili Köyü’nde toprağa verildi. "Alim, Alim" diye gözyaşı döken anne Gökşen Doğan, "Yaktın beni oğlum" diye ağıt yaktı.

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde askerleri taşıyan minibüsün virajı alamayarak uçuruma yuvarlanması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğan’ın cenazesi bugün Merzifon Havaalanı’na, buradan da karayoluyla Çorum’a getirildi. Evli ve 2 aylık ’Nil Karin’ adlı bir kız bebek babası olan şehit Ali Doğan’ın cenazesi, önce kent merkezindeki Hacı Bektaş Veli Vakfı’na getirildi. Burada helallik alınıp tören yapılmasının ardından şehit Uzman Çavuş Doğan’ın cenazesi, evlerinin bulunduğu merkeze bağlı Karakeçili Köyü Akdam Mahallesi’ne götürüldü.

Köyde düzenlenen törene Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İhsan Özkes, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, İl Jandarma Garnizon Komutan vekili Binbaşı Ahmet Altun, şehit yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Buradaki törende gözyaşları sel olup aktı. Eşi Gülbahar Doğan, şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu başında sinir krizi geçirdi. Gülbahar Doğan "Beni bırakıp nereye gittin Alim" diyerek feryat etti.

Şehidin babası Arap Doğan ile annesi Gökşen Doğan sinir krizleri geçirip güçlükle ayakta durdu. Ailenin gözyaşı ve feryatları yürekleri dağladı. "Alim, Alim" diye gözyaşı döken anne Gökşen Doğan, "Yaktın beni oğlum" diye ağıt yaktı.

Kuaförlük yaparken vatani görevi için askere giden ve tezkere bırakarak uzman çavuş kadrosu ile TSK’ya katılan şehit Ali Doğan’ın 2.5 yıl önce Gülbahar Doğan ile evlendiği ve yaklaşık 3 ay öncede Şırnak’a atandığı belirtildi.

KIRŞEHİR- ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ AZİZ ORMAN, KAMAN’DA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’nde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aziz Orman, memelekti Kırşehir’in Kaman İlçesi’ne bağlı Yelek Beldesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Aziz Orman’ın cenazesi, Nevşehir Tuzköy Havaalanı’ndan alınıp, Ürgüp Belediyesi’nin cenaze aracıyla Yelek Beldesi’ndeki baba evine getirildi. Şehit cenazesi yapılan duanın ardından askerlerin omuzlarında Yeşil Yelek Camii’ne götürüldü. Şehit Uzman Çavuş Orman’ın özgeçmişinin okunduğu sırada ise eşi Şenay, annesi Dönüş, babası Hacı Orman ve kardeşleri Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp, gözyaşı döktü.

Terör örgütü PKK aleyhine sloganların atıldığı cenaze törenine Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan, şehidin yakınları, askerler ve çok sayıda hemşehrisi katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Orman’ın cenazesi, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Yelek Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, şehidin tabutuna sarılan bayrağı ve künyesini babası Hacı Orman’a teslim etti.

Şehit cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

AFYONKARAHİSAR - ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’nde, askerleri taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Altan Ceyhan, memleketi Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’nde toprağa verildi.

Şırnak’ın Uludure İlçesi’nde Gülyazı Köyü’ndeki bir programda güvenlik önlemi alacak askerleri taşıyan minibüsün dün şarampole yuvarlanması sonucu 9 asker ve 1 korucu şehit oldu, 10’u asker 11 kişi yaralandı. Kazanın ardından şehit düşen askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere askeri uçakla Afyonkarahisar’a getirildi. Havalimanındaki askeri törenin ardından şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Sinanpaşa’daki baba evine götürüldü. Şehidin cenazesi, gözyaşları içinde karşılandı. Şehidin annesi Nurgül Ceyhan ve eşi Hatice Ceyhan, Türk bayrağına sarılı tabut eve getirildiği sırada fenalık geçirdi. Ceyhan’ın tabutuna son kez dokunmak isteyen yakınları, sinir krizi geçirdi. Şehidin oğlu 4 aylık Kemal Altan da yakınları tarafından tabutun yanına götürüldü. Bir süre tabuta dokunan Kemal bebek, daha sonra yakınları tarafından uzaklaştırıldı.

Şehidin cenazesi, baba evinde helallik alındıktan sonra Paşa Camii’ne götürüldü. Buradaki törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar milletvekilleri AK Parti’li Halil Ürün, CHP’li Ahmet Toptaş, MHP’li Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı AK Parti’li Burhanettin Çoban, askeri erk?n, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve şehidin babası Kemal Ceyhan, annesi Nurgül Ceyhan, eşi Hatice Ceyhan, ağabeyi Hüseyin Ceyhan, kız kardeşi Fatma Cengiz, eniştesi Mehmet Cengiz ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenaze töreninde sık sık terör örgütü PKK aleyhine slogan atıldı.

Uzman Çavuş Altan Ceyhan’ın cenazesi, öğle namazından sonra kılınan namazın ardından omuzlara alınarak Sinanpaşa Asri Mezarlığı’nda bulunan şehitliğe götürülmek istendi. Ancak bu sırada tabuta sarılan şehidin annesi Nurgül Ceyhan ve eşi Hatice Ceyhan, uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anne ve eş, askeri görevliler ile yakınları tarafından sakinleştirildi. Tören boyunca sürekli ağlayan, elindeki bayrağı öpen şehidin eniştesi Mehmet Cengiz’in, "Şehidim, ’Ancak bayrakla gelirim’ diyordun. Sözünü tuttun ve bayrakla geldin" sözleri, tören alanındakileri duygulandırdı.

Evli ve 1 çocuk babası Altan Ceyhan’ın cenazesi, törenin ardından top arabasına konularak mezarlığa götürüldü. Top arabasının arkasında yürüyen kalabalık, yine slogan atarak teröre lanet yağdırdı. Uzman Çavuş Ceyhan’ın cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

İSKENDERUN - UŞAKLI ŞEHİT İSKENDERUN’DA TOPRAĞA VERİLDİ

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’nde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Dokur, eşi Hülya Dokur’un isteği üzerine memleketi Uşak yerine, eşinin yerleşeceği Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde toprağa verildi. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törende şehit eşi Hülya Dokur, 8 aylık oğlu Poyraz Berat’a sarılıp gözyaşı dökerken, "Bayram göremedik. Ne desem boş. Kim ne yapacak? Her şey meydanda" diye tepki gösterdi. Törene katılan 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, şehidin oğlunu kucağına alarak bağrına basıp şefkat gösterdi.

4 yıllık asker 26 yaşındaki Çavuş Gökhan Dokur’un cenazesi, eşi Hülya Dokur’un Dumlupınar Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Burada şehidin babası Fahri Dokur, eşi Hülya Dokur, kayınpederi Nusret Altun ve diğer aile fertleri helalleşti. Daha sonra ambulansa konulan cenaze Kaptan Mehmet Paşa Camii’ne götürüldü. Buradaki törene şehidin ailesi, Hatay Milletvekilleri AK Partili Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP’li Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Vali Yardımcısı Kadim Doğan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile vatandaşlar katıldı.

Şehit Gökhan Dokur’un cenazesi askerlerin omuzlarında caminin avlusuna getirilirken, eşini kaybetmenin acısını yaşayan Hülya Dokur, kucağındaki 8 aylık oğlu Poyraz Berat’a sarılıp ağıtlar yaktı. Kadın astsubaylar ve yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılan Hülya Dokur, "Bayram görmedik. Ne desem boş. Kim ne yapacak ki? Her şey meydanda. Görev uğruna gönderdiler. Ne görevi bu? Kimi koruyorlar? Niçin gönderdiler? Kuzumu yetim bıraktılar. Allah’ım versinler hesabını, kim gönderdi onları?" diyerek gözyaşı döktü.

Cami avlusundaki bankta oturan şehidin babası Fahri Dokur, kayınpeder Nusret Altun ile şehit eşi Hülya Dokur’un yanına giden 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, tek tek taziye dileyip, teselli etmeye çalıştı. Tuğgeneral Atınç şehidin minik oğlu Poyraz Berat’ı da kucağına alarak bağrına bastı, şefkat gösterdi. Bu arada ağıt yakan şehit eşi Hülya Dokur "Hesap versinler, hesap versinler" diye tepkisini yineledi.

Tuğgeneral Atınç ise "Allah sabır versin. Tüm milletimize sabır versin. Allah’ın yüce katında bizi seyrediyor. Biz hepimiz oraya gönüllü olarak, koşmak için bu üniformayı giydik. Herkese sabırlar diliyorum" diye üzüntüsünü dile getirdi.

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasında taşınırken, şehidin eşi tabuta son kez dokunarak vedalaştı. Şehit Pamir Caddesi’nde kortej ilerlerken, kaldırımlardaki ve evlerin balkonlarındaki vatandaşlar gözyaşı dökerek, terörü lanetledi.

Şehit Gökhan Dokur’un cenazesi İskenderun Şehitliği’nde dualarla toprağa verildi.

Haberin Devamı